Námestník riaditeľa SIS Boris Beňa je dočasne mimo služby
04 | 12 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Námestník riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Boris Beňa je dočasne mimo služby. Rozhodol o tom riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský. TASR to potvrdila SIS, na rozhodnutie upozornil portál Aktuality.sk.


"Riaditeľ Slovenskej informačnej služby dnes dočasne pozbavil výkonu štátnej služby podľa paragrafu 46 Zákona o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby, Zboru väzenskej a justičnej stráže SR a Železničnej polície Borisa B.," uviedla SIS pre TASR.

Polícia tento týždeň zadržala spolumajiteľa investičnej skupiny Penta Jaroslava H., bývalého prezidenta policajného zboru Milana L., aj ďalšie osoby vrátane ľudí zo Slovenskej informačnej služby. Jedným je Boris Beňa, zadržať mali aj bývalého šéfa kontrarozviedky SIS Petra G. Polícia zadržaných obvinila.

Riaditeľ SIS si nie je istý, či jeho námestník mal prístup k zvukovému záznamu Gorila
Špecializovaný trestný súd dnes rozhodne o tom, či spoluzakladateľa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka, ktorého zadržala NAKA v utorok 1.decembra a následne ho obvinili z podplácania a prania špinavých peňazí, pošle do vyšetrovacej väzby.... Čítať ďalej
04 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.