Fico: zadržanému sa na špeciálnej prokuratúre vyhrážali, že bude "srať krv"
04 | 12 | 2020 I sefredaktor
Predseda opozičného Smeru-SD podáva trestné oznámenie na špeciálnych prokurátorov Ondreja Repu a Michala Šúreka za sadistický prístup k zadržaným osobám. Zastupujúceho špeciálneho prokurátora zároveň žiada, aby im okamžite pozastavil obidvom činnosť.

Fico sa opieral o dokument prokurátorky Kataríny Kučerkovej, ktorá obvinila prokurátorov Repu a Šúreka z toho, že sa správali sadisticky k jej manželovi Mariánovi Kučerkovi obvinenému z prijímania úplatku v rámci policajnej akcie Judáš.  Prokurátorka tvrdí, že manželovi hovorili, že bude vo väzbe “srať krv” a žiadali ho, aby sa priznal. Fico to na dnešnej tlačovej konferencii označil za gestapácke metódy a zdôraznil, že manželke obvineného policajta verí.

Kučerka je obvinený z prijímania úplatku vo výške 25-tisíc eur za to, že na základe pokynu Norberta Bödöra mal zabezpečiť, aby nebola vyšetrovaná rodina ex-ministra Petra Žigu. Úplatok ma prijať aj v ďalšej kauze Jopi trade.

Prokuratúra žiada Kučerku stíhať väzobne. Jeho prípad však nedozorujú Repa a Šúrek, ale prokurátor Peter Kyseľ. Fico napriek tomu vyhlásil, že na Repu a Šúreka podáva trestné oznámenie. Fico očakáva, že novozvolený generálny prokurátor Maroš Žilinka policajné zákroky preverí.

Robert Fico tvrdí, že vlna zatýkaní vysokých policajných funkcionárov  je politickou objednávkou, ktorou sa  vládna koalícia snaží zakryť svoju snaží zakryť svoju neschopnosť.