Zlomí krk Kollárovi aféra so sestričkami? Niektorí chcú, aby odstúpil
03 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Zdá sa, že kauza okolnosti pobytu predsedu parlamentu v nemocnici ani zďaleka neutíchla. Svedčia o tom  vyhlásenia niektorých politikov, ktorí ho vyzývajú na odstúpenie.


Pobúrenie medzi verejnosťou aj medzi mnohými politikmi vyvolala nielen návšteva jeho koaličnými partnermi Borisa Kollára v nemocnici počas zákazu návštev pre COVID-19, ale aj konflikt jeho dámskych návštev so sestričkami pre neskoro prinesený čaj, ktorým za to dokonca hrozili sankciami a mali prísť o vianočné odmeny. Zdá sa, že predseda parlamentu bude po „taxíku“ vo vládnej limuzíne pre exmissku musieť vysvetľovať aj incidenty v nemocnici, píše portál cas.sk.
Neprinesený čaj má byť najväčším problémom Kollára v nemocnici

Borisa Kollára prepustili z Nemocnice sv. Michala do domácej liečby na vlastnú žiadosť a po podpísaní reverzu minulý týždeň v piatok. Napriek zákazu návštev za ním prišli nielen traja jeho koaliční partneri, ale aj viaceré ženy. Tie sa pohádali so sestrou, ktorá mu neskoro priniesla čaj, lebo riešila akútny prípad. Kollár sa na zdravotníčku, ktorú označil za čiernu ovcu, a jej kolegyne sťažoval vedeniu nemocnice a dokonca sa hovorilo o tom, že sestričky môžu prísť o odmeny. Riaditeľ nemocnice to však poprel.

Porušenie pravidiel v súvislosti s koaličnou radou v nemocnici priznali minister zdravotníctva aj hlavný hygienik. V rámci protipandemických opatrení totiž nemocnice obmedzujú návštevy, hoci Kollár mal v prípade štyroch osôb výnimku. Napriek tomu, že to niektorí za papalášizmus, Kollár to odmieta a tvrdí, že ako predseda parlamentu má zo zákona nárok na špeciálny bezpečnostný režim.

Trápne výhovorky Borisa Kollára, ktorý ide na reverz radšej z nemocnice domov
Slovenskom v súčasnosti asi najviac rezonuje pobyt Borisa Kollára v nemocnici po ťažkej autohavárii a jeho návštevách z posledných dní. Ako sa ukázalo, za ním v čase zakázaných návštev neboli len lídri ostatných troch koaličných strán, ale aj jeho... Čítať ďalej
27 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Ešte ani nezačal pracovať a už ho na proteste chcú odvolávať

Šéf parlamentu síce avizoval, že sa do práce chce vrátiť na utorňajšiu schôdzu a bude prítomný aj na hlasovaní, nakoniec ale zostal ešte doma. Kedy sa plánuje vrátiť medzi poslancov nevedno, je ale pravdepodobné, že voľbu generálneho prokurátora, ktorá je na programe v piatok popoludní, si ujsť nebude chcieť nechať. Opoziční politici vravia o vyvodení zodpovednosti a na zajtra na Námestí SNP chystajú protest za odvolanie Kollára, ktorý organizuje ex-predseda mimoparlamentného KDH Alojz Hlina.

„Ak sa chce Kollár vyvážať s kým chce, nech si vezme vlastné auto!" tvrdí bývalý policajt
Mohol, alebo nemohol viesť Boris Kollár vo vládnej limuzíne krásnu, ale civilnú spolujazdkyňu? Táto otázka teraz rezonuje nielen medzi odborníkmi, ale najmä verejnosťou. Otázku si položil aj denník Pravda. Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Koaliční kolegovia odvolanie nepodporia, SMER-SD určite áno

„Ja určite nebudem tlačiť na to, aby odstúpil. Nepáči sa mi, samozrejme, to, čo sa stalo sestrám, ale s pánom Kollárom som sa o tom ani nerozprávala a neviem podrobnosti. Ja to nevidím ako dôvod na odstúpenie, skôr to vidím ako dôvod na uvedomenie si, že my ako politici by sme mali ísť príkladom,“ povedala svoj názor na odvolávanie Kollára Jana Bittó Cigániková (SaS). Pán Kollár sa zodpovedá voličom hnutia Sme rodina. Sám musí vedieť, ako sa k takýmto pochybeniam postaví,“ myslí si Kristián Čekovský (OĽaNO). „V tejto chvíli to nebudem komentovať, pretože potrebujem hovoriť aj s našimi poslancami, lebo to nie je vec jednotlivca. My sme sa o tej téme na klube ešte nerozprávali. Hneď ako sa budeme rozprávať a dôjdeme k nejakému záveru, budeme to komunikovať,“ povedala zdržanlivo Jana Žitňanská (Za ľudí).

Najkritickejší postoj zaujal Ľuboš Blaha (Smer-SD): Áno, mal by odstúpiť. V každej inej krajine EÚ by po takejto arogancii politik sám odstúpil. Je to najväčší papaláš pod slnkom. Počkáme, či Kollár sám neodstúpi, ale sme realisti. Keď koaličnej väčšine neprekáža to, že Kollár je mafián a ešte obháňa aj transsexuálov, asi ho neodvolajú za to, že si po nociach volá eskorty do nemocnice a šikanuje sestričky.“ Odvolanie predsedu parlamentu nevidí reálne ani politológ Jozef Vlčej. „Nepredpokladám, že Boris Kollár bude pre túto záležitosť odvolaný. Myslím si, že aj keď nejde o pozitívnu udalosť, ktorá aktuálne nevyvoláva vážnejší negatívny spoločenský ohlas, ale skôr pôsobí vtipne. Voliči Sme rodina na podobné kauzy nereagujú. Avšak z hľadiska dlhodobej popularity pána Kollára, ktorá v niektorých prieskumoch klesá, by sa mal pán predseda podobnej negatívnej pozornosti vystríhať.“

Poslanec Ľuboš Blaha kritizuje šéfa parlamentu: To, čo si dovolil je čistý papalášizmus a arogancia
Dopravná nehoda, ktorú mal v sobotu podvečer predseda parlamentu Boris Kollár nenechala v pokoji ani poslanca Luboša Blahu. Na svojom šéfovi si poriadne „zgustol“. Čítať ďalej
25 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.