Obhajoba: vinný zo „zlého sexu“, nie zo znásilnenia
03 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Porota v Newcastle rokuje o verdikte v prípade znásilnenia bývalým austrálskym hráčom rugby Jarrydom Haynom. Obhajoba uviedla, že preukázal „strašnú“ sexuálnu zdatnosť, ale ženu, ktorá ho obviňuje z útoku, k sexu nenútil, informuje Russia Today.




Obžalovaný spôsobil svojím výkonom v posteli žalobkyni „veľké bolesti, nepohodlie a smútok“, nikdy však nemal v úmysle poškodiť ju, informoval v záverečnom vyhlásení vo štvrtok pred porotou Hayneov advokát. "Úprimne povedané, jeho sexuálna zdatnosť sa ukázala byť hrozná."

Súd s bývalým hráčom Národnej rugbyovej ligy na okresnom súde v Newcastle sa končí  a porota teraz rokuje o verdikte. Obhajoba aj predsedajúci sudca Peter Whitford porotu vyzvali, aby nerešpektovali status celebrity športovca a posudzovali ho vo veci samej.

Prokuratúra tvrdí, že Hayne 30. septembra 2018 odišiel do domu 26-ročnej ženy na okraji Newcastlu a sexuálne ju napadol. Dorazil opitý a očakával sexuálne styk - „čím rýchlejšie, tým lepšie“, ako to opísal prokurátor Brian Costello. Vonku ešte aj nechal stáť taxík s bežiacim taxametrom.

Počet mŕtvych v Trieri sa zvýšil na päť
Najmenej päť ľudí, vrátane 9-mesačného dieťaťa, bolo zabitých, a desiatky ďalších osôb bolo zranených, keď v utorok muž nasmeroval svoje auto na skupinu ľudí na pešej zóne v juhozápadnom nemeckom meste Trier, informuje CNN. Čítať ďalej
02 | 12 | 2020 | Diana Zaťková


Žena, ktorá má dnes 28 rokov, pripustila, že za iných okolností mohla so sexom s Hayneom súhlasiť, ale pri tejto príležitosti to tak nebolo. Pred súdom uviedla, že keď sa ju pokúsil pobozkať a dotknúť sa jej, povedala, aby prestal. Hayne jej strhol nohavice a zaútočil na ňu. Zostal asi 45 minút a útok zopakoval dvakrát.  Spôsobil jej dve samostatné poranenia genitálií, informovala žalobkyňa porotu.

Hayne, ktorý vinu odmietol, poprel, že by mu sťažovateľka niekedy povedala, aby prestal. Uviedol, že zranenia spôsobila nehoda pri orálnom sexe. "Keby tam nebola krv, je nepravdepodobné, že by došlo k sťažnosti za sexuálne napadnutie," uviedol športovcov advokát Phillip Boulten.

Hayne už bol obvinený zo sexuálneho útoku v samostatnom prípade v USA v roku 2015. Nikdy nebol obvinený z trestného činu, v roku 2017 ho však žalovali na civilnom súde. Prípad bol urovnaný mimosúdnou cestou po tom, čo údajnej obeti zaplatil 100 000 dolárov. Hayne obvinenia od začiatku popieral.

Škandál: homosexuálne orgie v Bruseli a vyhováranie sa na diplomatickú imunitu.
Zdá sa, že škandálov, kedy politici nedodržiavajú vlastné nariadenia v súvislosti so šírením korony, pribúda. „Papalášstvo“ nie je len problémom Slovenska. Aj politici v zahraničí majú problém dodržať vlastné prísne nariadenia. To, čo vyžadujú od... Čítať ďalej
02 | 12 | 2020 | Petra Demková