Krajčí útočí na Pentu. „Do zdravotníctva sme investovali milióny,“ bráni sa spoločnosť
03 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Finančná skupina Penta sa po zadržaní spolumajiteľa Jaroslava Haščáka nachádza v závideniahodnej situácii. Ako vlastníka zdravotnej poisťovne Dôvera či siete nemocníc sa do nej teraz pustil i minister zdravotníctva.


Kritické slová zo strany Penty nenechali na seba dlho čakať a strhla sa slovná prestrelka. „Spoločnosť Penta Investments masívne reinvestuje svoje zisky späť do slovenského zdravotníctva,“ uviedla v reakcii na tvrdenia ministra Mareka Krajčího hovorkyňa spoločnosti Lenka Vargová a dodala, že šéf rezortu zdravotníctva spojil dve nespojiteľné témy, informuje portál 1.pluska.sk.
Krajči: oligarchovia korumpovali zdravotníctvo

Zásah polície v sídle Penty bol podľa ministra Krajčího len potvrdením toho, že trh zdravotníctva na Slovensku bol veľmi deformovaný oligarchami, ktorí u nás v  zdravotníctve podnikajú a ktorí sa znížili k praktikám korupcie, pričom pre biznis v zdravotníctve spolupracovali aj s vysokými štátnymi predstaviteľmi.
Penta: Zadržanie Haščáka nemá nič spoločné so zdravotnou starostlivosťou

„Úkony, ktoré boli v utorok realizované voči Jaroslavovi Haščákovi, nijako nesúvisia s aktivitami a podnikaním skupiny Penta v zdravotníctve a netýkajú sa žiadnej firmy či zdravotníckeho zariadenia, ktoré patria do skupiny Penta. Výroky ministra Krajčího preto považujeme za demagogické a neopodstatnené,“ ostro sa ohradila spoločnosť Penta, ktorá zároveň poukázala na to, že za poslednú dekádu do nemocníc investovala stovky miliónov eur.

Peniaze podľa spoločnosti išli do obnovy budov, do nových prístrojov či do inovácií v liečbe. Dobrým príkladom je nová nemocnica v Michalovciach, vôbec prvá postavená všeobecná nemocnica na Slovensku po 30 rokoch. Ak do tejto sumy zarátame aj výstavbu najmodernejšej nemocnice v Bratislave, tak do roku 2023 Penta preinvestuje do slovenského zdravotníctva takmer pol miliardy eur,“ skonštatovala hovorkyňa spoločnosti. Vargová dodala, že zdravotnícke spoločnosti Penty na Slovensku zamestnávajú viac ako 11 tisíc ľudí a ročne v nich poskytnú starostlivosť viac ako piatim miliónom pacientov. „Tisíce lekárov a sestier v našich zariadeniach každodenne zachraňujú životy pacientov aj vďaka našim investíciám,“ uzavrela hovorkyňa Penty, píše v závere portál 1.pluska.sk.

Penta diskutuje o dostavaní nemocnice na Boroch, jej otvorenie sa možno posunie
Dokončenie výstavby nemocnice na bratislavských Boroch sa možno posunie. V online diskusii Okrúhleho stola Zdravotníckych novín to pripustil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva (CEO) medzinárodnej siete nemocníc a polikliník Penta... Čítať ďalej
15 | 04 | 2020 | TASR