Koalícia v parlamente zbabelo odmietla rokovanie o znovuotvorení škôl
03 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

Jeden z poslancov opozície navrhol, aby parlament zaviazal vládu okamžite otvoriť školy. Koaličný valec, tentoraz nie zo Zlatej Idky, ale z Trnavy, však ide nekompromisne a zbabelo svojou cestou.


Poslanec Ján Podmanický navrhol, aby parlament zaviazal vládu okamžite otvoriť školy. Odôvodnil to statusom poslankyne Jany Bittóovej Cigánikovej o tom, že premiér Igor Matovič podmienil otvorenie škôl ospravedlnením od Richarda Sulíka. O návrhu sa nehlasovalo, lebo nesúvisí s novelou ústavy, o ktorej poslanci práve rokujú. Informoval dennikn.sk.


Školy do Vianoc neotvoria. Rozhodol Ústredný krízový štáb
Žiaci druhého stupňa ZŠ a stredných škôl ostávajú doma. Testovanie, ako ho navrhol minister školstva, neprešlo Ústredným krízovým štábom. Informáciu priniesol dennikn.sk. Čítať ďalej
01 | 12 | 2020 | Michal Filek


V tejto súvislosti je vhodné pripomenúť status poslankyne parlamentu Janky Bittó Cigánikovej (SaS): "Ešteže máme tú dohodu o neútočení," napísala v statuse na sociálnej sieti poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková.

Reprofoto statusu Janky Bittó Cigánikovej na sociálnej sieti.


"Neviem si predstaviť, ako by to vyzeralo, keby sme ju nemali. To by som napríklad mohla porozprávať o tom, ako som sedela nedávno vedľa Braňa Grohlinga, keď mu volal premiér s otázkou, či si všimol, že školy neotvoril. Vraj ak Braňo chce, aby ich otvoril, má sa Sulík ospravedlniť (už ani neviem, za čo práve)."

"Následne Braňovi Grohlingovi zamietli dva pokusy o otvorenie škôl, ktoré mal dojednané naprieč samosprávou a zriaďovateľmi škôl tak, aby sa to dalo kapacitne zvládnuť, aby decká mohli ísť do školy a aby neboli spolu s rodičmi zbytočne terorizované. Aby boli všetci v bezpečí predložil vypracovaný školský semafor a plán mobilných testovacích jednotiek."

"Mohla by som hovoriť o tom, že premiérove správanie k partnerom a občanom je mimoriadne zákerné. A že miesto, aby spájal a motivoval ľudí k lepšiemu výkonu, vkuse len na niekoho útočí a ubližuje. Ale keďže máme tú dohodu, poviem iba, že tieto vyjadrenia na adresu Branislav Gröhling - Vzdelanie je budúcnosť krajiny, považujem za mimoriadne nespravodlivé k jeho osobe." napísala poslankyňa na sociálnej sieti.

Niektoré školy sa otvoria, testovanie preberá generál Matovič
Premiér SR Igor Matovič (OĽANO) preberá pilotné testovanie žiakov na ochorenie COVID-19 do vlastných rúk. Tvrdí, že už nechce počúvať výhovorky zo strany ministerstva školstva, keďže vidí ochotu niektorých riaditeľov škôl, starostov i primátorov... Čítať ďalej
02 | 12 | 2020 | Michal Filek/tasr