Gorila šéfa Smeru-SD stále dráždi. Pri otázke o Haščákovi a kole odišiel z tlačovky
03 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Expremiér Robert Fico od začiatku kauzy Gorila odmieta akékoľvek spojenie medzi ním a Jaroslavom Haščákom. 


Tlačová beseda, ktorú zorganizoval Smer-SD včera mala byť pôvodne zameraná na aktuálne rokovania o štátnom rozpočte. Pomerne rýchlo sa však zvrtla na horúcu aktualitu, ktorou je zadržanie spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka a jeho obvinenie z korupcie a prania špinavých peňazí. Jeho zadržanie súvisí s uniknutou nahrávkou kauzy Gorila, .takže opäť ožíva stará a nespočetnekrát vyslovená otázka, či Robert Fico bol v konšpiračnom byte na Vazovovej ulici, píše portál dnes24.sk.
Fico a Gorila

Jaroslava Haščáka, spolumajiteľa Penty, polícia zadržala a obvinila práve v súvislosti s vyšetrovaním Gorily. V uniknutom spise sa spomína aj meno Roberta Fica, ktorý mal v spoločnosti Haščáka v byte na Vazovovej ulici popíjať kolu a debatovať o zákulisí politiky. Predsedu Smeru-SD sa aj preto novinári na včerajšej tlačovke spýtali, či nemá strach, že Haščák začne na policajnom výsluchu rozprávať aj o ňom.

GORILA: Vyjadrenie Kyselicu považujeme za hrubé zavádzanie verejnosti, ak nie rovno za klamstvo, reaguje Penta
Vyjadrenie Kyselicu považujeme za hrubé zavádzanie verejnosti, ak nie rovno za klamstvo. Finančná skupina Penta takto reaguje v stanovisku, ktoré agentúre SITA zaslal jej hovorca Gabriel Tóth, na tvrdenia bývalého šéfa vyšetrovacieho tímu Gorila... Čítať ďalej
21 | 10 | 2019 | SITA

Obul sa do médií

Reakcia Fica bola prudká. Novinára, ktorý sa ho pýtal na možnú obavu z Haščákovej výpovede, nechcel nechať ani dohovoriť. „A čo povie, či to bola jedna kola, alebo dve koly?“ odpovedal a dodal, že nemá chuť komentovať Haščákovo obvinenie, pretože nevie, o čo ide.

Poslanec sa navážal do médií, ktoré Penta spoluvlastní a snažil sa upriamiť pozornosť na predstaviteľov Dzurindovej vlády. „Mňa nezaujíma, či Haščák niekomu dal peniaze za Gorilu. Koľko sa ukradlo pri tej privatizácii?“ snažil sa upriamiť Fico pozornosť iným smerom a dodal, že súčasné väzobné stíhania viacerých vrcholných predstaviteľov z jeho éry sú podľa neho nezákonné a nikomu neželá, aby tak skončil. Dokonca ani Haščákovi nie, uvádza v závere portál dnes24.sk.

GORILA: Zverejnenie nahrávky dokazuje, že nejde o nič vymyslené. Môže to byť Ficov koniec, myslí si politológ
Zverejnenie nahrávky kauzy Gorila dokazuje, že aféra Gorila nie je nič vymyslené. Znamenať môže aj definitívny koniec politickej kariéry predsedu Smeru-SD a bývalého premiéra Roberta Fica. V rozhovore pre agentúru SITA to uviedol politológ Radoslav... Čítať ďalej
16 | 10 | 2019 | SITA