Bush, Obama a Clinton sa nechajú očkovať pred kamerami, aby ukázali, že je to bezpečné.
03 | 12 | 2020 I Petra Demková

Stretnú sa traja prezidenti... nie, to nie je začiatok vtipu, ale začiatok kampane na očkovanie proti Koronavírusu v USA. Traja bývalí prezidenti Spojených štátov sa rozhodli osobnou účasťou zapojiť do boja proti vírusu Covid-19. Informáciu priniesla televízia CNN.


Bývalí prezidenti Spojených štátov, Barack Obama, George W. Bush a Bill Clinton sa dajú dobrovoľne zaočkovať vakcínou proti vírusu Covid-19 a to priamo pred očami verejnosti,  aby podporili dôveru verejnosti v bezpečnosť vakcíny. Stane sa tak akonáhle americký úrad pre kontrolu potravín a liečiv vakcínu schváli. Traja nedávni bývalí prezidenti dúfajú, že kampaň na zvýšenie povedomia na podporu dôvery v jej bezpečnosť a účinnosť bude silným odkazom v čase, keď sa predstavitelia verejného zdravotníctva v USA snažia presvedčiť verejnosť k očkovaniu.

Očkovanie proti COVID-19 začne už čoskoro. Pripravených je 25 nemocníc
Deň „D“, teda aspoň čo sa očkovania proti koronavírusu týka, sa nezadržateľne blíži. Vláda už má pripravený plán, v ktorej nemocnici by mali ľudí očkovať. Čítať ďalej
03 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Freddy Ford, šéf kancelárie G. W. Busha pre CNN uviedol, že 43. prezident sa obrátil na Dr. Anthonyho Fauci - riaditeľa Národného ústavu pre alergie a infekčné choroby a na doktorku Deborah Birxovú, koordinátorku pre koronavírusy v Bielom dome, aby zistil, ako by mohol pomôcť pri propagácii vakcíny. Tlačový tajomník B. Clintona v stredu pre CNN uviedol, že aj on by bol ochotný dať si pichnúť vakcínu verejne, s cieľom propagovať ju. Obama zas v rozhovore s Joe Madisonom uviedol, že ak Dr. Fauci vyhlasuje, že vakcína proti koronavírusu je bezpečná, on mu verí. „Možno to skončí tak, že si to nechám pichnúť v televízii alebo sa nechám natočiť, len aby ľudia vedeli, že tejto vede verím,“ povedal vtedy Obama.

Barack Obama využíva svoj post-prezidentský vplyv na zvýšenie povedomia verejnosti. Je totiž známe a sám to v rozhovore naznačil, že menšiny v USA pri očkovaní váhajú, majú totiž zlé skúsenosti z minulosti, kedy sa stávali terčom rôznych medicínskych experimentov. Predchádzajúce štúdie o korone však odhalili, že práve menšinové komunity majú vyššiu úmrtnosť na Covid-19, sú viac vystavené riziku a zraniteľnejšie.

Nepredbiehajte sa v schvaľovaní vakcíny, varuje štáty európska agentúra
03 | 12 | 2020 | Diana Zaťková