Víťazka StarDance v slzách: Jej koňa prebodli šípom a brutálne zohavili!
02 | 12 | 2020 I Timotej Dudka

Odrezané ucho, vydlabané oko, srdce a pľúca prebodnuté šípom z kuše. Tak trýznivo skončil život kobylky menom India, ktorá patrila víťazke StarDance a viacnásobnej majsterke Európy v skoku o žrdi Kateřine Baďurovej (37). Kôň umieral dlho a v bolestiach, informuje portál Blesk.


Šokujúce ráno zažil sedliak Daniel Pitek (54) z českých Teplíc, ktorý na svojej pastvine pod Milešovkou našiel usmrtenú a znetvorenú kobylku (†14), o ktorú sa staral. Pitek, ktorý sa angažuje aj v politike a tento rok kandidoval na senátora, ponúka za dolapenie vraha koňa štvrť milióna českých korún, v prepočte takmer 10 000 eur.

"U nás na statku 14 rokov vozila deti a rozdávala radosť. Teraz ju ale niekto brutálne zniesol zo sveta. Ležala mŕtva v hornej časti pastviny. To môže urobiť len netvor," zveril sa Blesku smutný chovateľ.



O Indiu prišiel len týždeň po voľbách do Senátu, kam neúspešne kandidoval. "Pozná ma veľa ľudí, ktorým som rozhodne neprirástol k srdcu, často presadzujem veci, ktoré sa niektorým nepáčia," vysvetlil Pitek s tým, že mohlo ísť o pomstu alebo drsný spôsob vyhrážania. "Ak má so mnou niekto nejaký problém, má prísť za mnou, nie zabiť nevinné zviera. Týmto ma nejaký taký sr*č nezastraší," vyhlásil.

India bola milovaným koňom Kateřiny. Jej manžel, bývalý atlét a viacnásobný majster Európy v skoku do výšky, Tomáš Janků (45), volá po odplate.



"V istých výnimočných situáciách je právo neúčinné. Preto je treba konať mimo zákonného rámca, aby bolo dosiahnuté prirodzenej spravodlivosti. To nie je pomsta. Odplata nie je hodnotný motív, len emocionálna reakcia. Nie, pomsta nie. Trest!" Napísal na Facebook Janků a citát z legendárneho komiksu The Punisher doplnil: "Nikdy ťa neprestanem hľadať, ty zm*d!"

Kto stojí za brutálnou smrťou Indie, zatiaľ nevie ani polícia, ktorá teraz prosí o pomoc verejnosť.

Gottov obraz za 1,5 milióna: Dražba odhalila slávneho majiteľa!
Jeho maliarske srdce by jasalo. Obrazy speváka Karla Gotta (†80) išli na nedeľnej internetovej aukcii na dračku. Aj ten, ktorý podľa zistení Blesku kedysi venoval priateľovi Radkovi Brzobohatému (†79). Vydražil sa za 1 560 000 korún (takmer 60 000... Čítať ďalej
01 | 12 | 2020 | Timotej Dudka