AKTUALITA: Najvyšší súd sprísnil trest vrahovi Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej!
02 | 12 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Odvolanie mu nepomohlo. Strelec, ktorý mal pred tromi rokmi brutálne zavraždiť novinára a jeho snúbenicu s odvolaním neuspel, ba dostal ešte dva roky navyše.


Najvyšší súd dnes rozhodoval o odvolaní Miroslava Marčeka, ktorý mal podľa prokuratúry zastreliť novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú, ale aj podnikateľa Petra Molnára z Kolárova. Senát odvolacieho súdu nepotvrdil rozsudok, ktorý mu dal Špecializovaný trestný súd, ale trest mu ešte navýšil, uvádza portál hnonline.sk.
Odvolaním si vôbec nepomohol, práve naopak

Miroslav Marček strávi za mrežami najbližších 25 rokov. Zdroj: FB / Miroslav Marček


Najvyšší súd dnes zrušil rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý 6. apríla Marčeka odsúdil na 23-ročný trest odňatia slobody za vraždu Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a tiež podnikateľa Petra Molnára. Špecializovaný trestný súd vtedy pristúpil k mimoriadnemu zníženiu trestu pre jeho priznanie, spoluprácu a oľutovanie vrážd. Voči rozsudku ale sa odvolal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Juraj Novocký. „Dôvodom na podanie odvolania je skutočnosť, že podľa môjho názoru nie sú splnené podmienky na zníženie trestu,“ povedal vtedy prokurátor. Najvyšší súd ale dnes poslal Miroslava Marčeka do basy na 25 rokov, čím mu zvýšil pôvodný trest o dva roky.

 

Rodičia Kuciakovych vrahov neveria, že brutálny čin spáchali ich synovia
Tresty sú rozdané. Po vrahoch Jána Kuciaka († 27) a Martiny Kušnírovej († 27) nezostali iba užialení príbuzní, ale aj nešťastné rodiny oboch vykonávateľov ich popravy, píše Nový čas. Čítať ďalej
11 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.