Tajomný monolit z Utahu je späť! Objavil sa v Rumunsku
01 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Podivný kovový monolit bol v Rumunsku spozorovaný len niekoľko dní po objavení podobnej stavby v odľahlej púšti v Utahu. Ten z Utahu však pred pár dňami záhadne zmizol, informuje portál RT.




Blízko starobylej pevnosti a archeologického náleziska v meste Piatra Neamt v Rumunsku bol nájdený tajomný objekt.  Fotografie a videá ukazujú, že štruktúra sa prekvapujúco podobá na monolit, ktorý bol minulý týždeň objavený v Utahu. Rumunský monolit je však zdobený slučkovým písmom, ktoré sa zdá byť vyryté do kovovej dyhy objektu. Objekt z Utahu len pár dní pred objavením toho rumunského záhadne zmizol.

Rumunské úrady teraz vyšetrujú, ako sa tam monolit dostal. Podľa jedného úradníka bola stavba inštalovaná v chránenom území na archeologickom nálezisku a chýbal jej potrebný súhlas ministerstva kultúry.

Monolit z Utahu záhadne zmizol
01 | 12 | 2020 | Diana Zaťková


Objav podivnej stavby nastal len pár dní po tom, čo Utahský úrad pre správu pozemkov informoval, že podobný monolit odviezla „neznáma osoba alebo skupina“. Štruktúra nájdená v odľahlej časti púšte v Utahu bola tiež dutá a kovová. Úradníci sa snažili jej polohu utajiť, no internetoví detektívi dokázali určiť súradnice. To viedlo k prívalu pútnikov prichádzajúcich na miesto. Objav objektu v Utahu vyvolal tvorivé mimozemské teórie a spustil lavínu memov Stanleyho Kubricka.

Stále nie je jasné, či existuje nejaké spojenie medzi týmito dvoma tajomnými štruktúrami. Napriek niektorým internetovým rečiam je nepravdepodobné, že bol utahský monolit prepravený až do Rumunska. Jeden zo svedkov na Facebooku tvrdí, že videl skupinu štyroch mužov ako zvrhli objekt v Utahu a pomocou fúrikov odvážali kúsky konštrukcie. "To je dôvod, prečo nenechávať smeti v púšti," uviedol.

Poľsko a Maďarsko trvajú na vetovaní rozpočtu EÚ, no sú otvorené novým riešeniam
Poľsko a Maďarsko sú otvorené novým návrhom riešenia sporu s Európskou úniou (EÚ), v rámci ktorého sa krajiny vyhrážajú vetovaním dlhodobého európskeho rozpočtu a s ním spojeného plánu na oživenie ekonomík členských štátov Únie po koronakríze.... Čítať ďalej
01 | 12 | 2020 | tasr