Majetok plukovníka FSB Čerkalina bol vydražený. Rusko získalo 79 miliónov dolárov
01 | 12 | 2020 I Diana Zaťková
Po predaji majetku zaisteného plukovníkovi FSB Kirillovi Čerkalinovi, ktorý bol obvinený z podvodov a úplatkov, sa rozpočet Ruska zvýšil o 79 miliónov dolárov, informuje portál Russia Today.


Objavenie 160 miliónov dolárov pri prehliadke Čerkalinovho domu v roku 2019 zaplnilo titulky nielen ruských médií. "Čerkalinov majetok, ktorý zaistil súd, vrátane drahých automobilov, luxusného tovaru a nehnuteľností, sa predal na medzinárodnom trhu," uviedol zdroj pre moskovskú tlačovú agentúru TASS.  "Prostriedky boli vrátené do ruského rozpočtu." Celkovo sa skonfiškované predmety predali za viac ako 6 miliárd rubľov (79 miliónov dolárov).




Čerkalin si privyrobil korupciou na takzvanom oddelení K, sekcii vyšetrovania finančných trestných činov Federálnej bezpečnostnej služby (FSB). Prokurátori tvrdia, že bral úplatky za riešenie problémov s centrálnou bankou. Obvinili ho najmä z prijatia 850 000 dolárov od obchodnej firmy výmenou za poskytnutie ochrany v rokoch 2012 až 2015.

Ukrajinskí lobisti postavili kvôli Nord Stream 2 USA proti EÚ
30 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Plukovník FSB sa stal známym v máji 2019, keď razia v jeho dome odhalila 12 miliárd rubľov (160 miliónov dolárov), čím prekonal rekord policajného explukovníka Dmitrija Zacharčenka. Toho našli v roku 2016 s 8,5 miliardami rubľov. Videá Čerkalinových vriec s hotovosťou sa stali virálnymi. Koncom minulého roka prijal moskovský súd žiadosť generálneho prokurátora o predaj zaisteného majetku vrátane niekoľkých bytov, domov, pozemkov a automobilov.

Okrem prijímania úplatkov čelí Čerkalin aj obvineniu z rozsiahlych podvodov v hodnote najmenej 490 miliónov rubľov (6,4 milióna dolárov) spolu s dvoma bývalými dôstojníkmi FSB Dmitrijom Frolovom a Andrejom Vasilievom.

Najbohatší Rus chce dobyť svetové trhy liekom na korovavírus. Testovať sa má aj na Slovákoch.
Ruská farmaceutická spoločnosť Petrovax, ktorú vlastní najbohatší Rus, Vladimir Potanin, vyvíja liek polyoxidonium, ktorý by sa mohol využívať aj pri liečbe koronavírusu. S informáciou prišiel týždenník Trend. Zaujímavé je, že liek sa má testovať... Čítať ďalej
30 | 11 | 2020 | Petra Demková