Hlas sa obáva, že sa Matovičova atómová bomba zmení na biologickú
01 | 12 | 2020 I Michal Filek

Peter Pellegrini počas tlačovej konferencie vyhlásil, že bude žiadať premiéra o informácie, koľko štát vyhodil za plošné testovanie v prvých kolách. "Atómová bomba nevybuchla a zmenila sa na fiasko. Matovič oznámil, že ide obstarať 16 miliónov testov, napriek tomu, že nemá vyčíslené náklady na tie z prvých kôl," povedal. Štyristo ton kontaminovaného odpadu z testovania je uložených vo vojenskom areáli v Mokradi. "Hrozí, že atómovej bomby sa stane biologická zbraň na občanov," uviedol Richard Raši. 


"Slovensko sa stalo laboratóriom. Matovič vyhnal ľudí do ulíc, aby sa podrobili testovaniu a sľúbil im, že sa budú uvoľňovať opatrenia. Atómová bomba nevybuchla a zmenila sa experiment a fiasko. Počet nakazených neklesá, počet úmrtí neklesá. Nehovoriac o tých, ktorí sa do nemocníc ani nedostanú. Takýchto úmrtí je podstatne viac, ako obetí koronavírusu," uviedol expremiér.

Hlas žiada predsedu vlády, aby predstúpil pred verejnosť a podrobne, položku po položke zdokumentoval, koľko ten experiment plošného testovania stál. "Nech verejnosti povie, koľko v skutočnosti stálo testovanie, koľko minul testov, aké boli náklady na ochranné obleky, pohonné látky na ich distribúciu, aké boli náklady na hasičov, vojakov a dobrovoľníkov, ktorí sa na tom zúčastnili. Aké boli náklady na dobrovoľníkov z iných krajín a koľko bude stáť preplatenie samosprávam," žiada Pellegrini.

Ak sa tak nestane, obrátia sa na Inštitút finančnej politiky a inštitút hodnoty za peniaze, aby oni zverejnili rozpočet, keďže ho ministri zatajujú.

Tak predsa! Sulík spustil obstarávanie antigénových testov
Šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík dostal od premiéra za úlohu obstarať nákup 16 miliónov antigénových testov. Záujemcovia o ich dodávku majú na prihlásenie ale riadne šibeničný termín. Čítať ďalej
01 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Pellegrini sa vraj desí druhej atómovej bomby, ktorú Matovič chystá. "Vítame iniciatívu samospráv, ktoré povedali dosť a chystajú vlastné riešenie, lebo už sa nemôžu dívať na nemohúcnosť vlády. Chceme vyzvať vládu, aby upustila od nápadu pretestovať 70% detí a ich rodičov, aby sa mohli vrátiť do škôl."

Bývalý minister zdravotníctva Raši uviedol, že pri testovaní vzniklo asi 400 ton kontaminovaného odpadu. Takýto odpad sa má skladovať vo vyhradených priestoroch maximálne 7 dní a v chlade maximálne 14 dní. Podľa Raši však vláda skladuje odpad dlhé týždne vo vojenskom areáli Mokraď v Dolnom Kubíne. Nemá ho totiž ako zlikvidovať, pretože jediná zazmluvnená spaľovňa v Liptovskom Mikuláši je schopná zlikvidovať maximálne 3,5 tony denne, pričom 80% z tejto kapacity má zazmluvnené inak.

"Môže sa stať, že Matovičova atómová zbraň sa zmení na biologickú zbraň proti nám všetkým. Žiadame ministra obrany, aby sprístupnil expertom, či je pri likvidácii odpadu urobené všetko tak, ako má byť. Prečo doteraz nebol zlikvidovaný? Ako je zabezpečené, že nedôjde ku kontaminácii životného prostredia?" uviedol Richard Raši.

Pellegriniho faux pas: Ako čerstvý predseda Hlasu-SD sa zaradil do Smeru-SD
Zvyk je železná košeľa? Novozvolený predseda novej strany Hlas-SD je zrejme ešte stále naviazaný na svoj materský Smer-SD, pretože až dvakrát sa na tlačovej besede miesto do svojej strany zaradil to tej bývalej. Čítať ďalej
29 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.