Blaha: „Odmietame povinné očkovanie, ako aj vydieranie a vyhrážky“
01 | 12 | 2020 I Petra Demková
Podľa poslanca Smeru SD Ľuboša Blahu sú vyhrážky premiéra, ktoré v súvislosti s očkovaním zaznievajú, dôsledkom prieskumov, ktoré hovoria, že len tretina Slovákov zvažuje očkovanie proti korone. "Trištvrte národa má úplne logické a racionálne obavy a Matovič a médiá sa im vysmievajú a ponižujú ich," konštatuje poslanec v statuse na sociálnej sieti. 

Poslanec za Smer-SD Ľuboš Blaha začína svoj príbeh tým, že sa mu prihovorila predavačka v obchode. Vraj počula, že Matovič sa chce dať očkovať až ako posledný. Poslanec Smeru píše, že pani sa tak smiala, až jej vyhŕkli slzy. Povedala vraj: „Oni si asi myslia, že sme trafení! Papaláši sa vakcíny boja a my máme ísť ako na porážku. Tudle-nudle," hovorí pani a veselo blokuje nákup. Ona na žiadne očkovanie proti Covidu nepôjde,“ píše poslanec na sociálnej sieti.

Blaha: Toto nie sú koaličné rady. To si mafia parceluje mesto
Ľuboš Blaha, verný poslanec Roberta Fica, vo svojom najnovšom statuse na facebooku opísal, ako vníma snaženie koaličných strán vybrať toho "najlepšieho" generálneho prokurátora. "Pripadá mi to, ako stretnutia mafiánskych kápov, ktorí sa nevedia... Čítať ďalej
01 | 12 | 2020 | Michal Filek


Myslí si, že táto obyčajná žena to vystihla lepšie než profesori politológie. A je presvedčený, že po premiérových vyjadreniach minulý týždeň, už očkovaniu na Slovensku neuverí nikto. „Matovič vydiera ľudí, že ich zbaví základných ústavných práv a zavedie apartheid - a polícia nič. Tomáš Honz predsa chce byť generálny prokurátor a tak rád prehliadne úplne zjavné extrémistické prejavy - volať po segregácii a likvidácii slobody je predsa čistý fašizmus. Ale Matovič môže...“ konštatuje Blaha.

„Ani vyhrážky však nepomáhajú. Ľudia očkovaniu proti Covidu neveria. A tak od vlády prichádza ďalší brilantný nápad - vytvorme verejný fond pre odškodnenie obetí očkovania!“ napísal poslanec a pokračuje: „Čiže - farmafirmy budú inkasovať kráľovské zisky za vakcínu, no nebudú za jej dôsledky niesť zodpovednosť, odškodňovať sa budeme sami ako daňoví poplatníci. A keď ti vakcína zabije dieťa, tak ti štát vyplatí pár tisícok - hneď bude život krajší a veselší. Oni sa asi museli zblázniť!“

„Ozývajú sa vedci, že vakcíny proti Covidu sú neštandardné a vyvolávajú otázniky. Ale žiadne obavy, Plgt. Matovič vám to vysvetlí - všetkých vedcov s iným názorom vyhlási za kuvikov, navrieska na nich... a vakcínu si nechá pichnúť ako posledný. Určite pridá aj nejaký fórik o čípovaní, lebo čerstvo vyvinuté lieky nemôžu mať vedľajšie účinky - všetky obavy sú len o čípoch, Gatesovi a reptiliánoch, jasné,“ píše Blaha na FB.

Ľuboš Blaha si všíma aj, že médiá robia z ľudí, ktorí sú proti očkovaniu, konšpirátorov. „Ak neveríš, tak si len odporný popierač, konšpirátor a extrémista a aj by ťa zavreli, keby mali väznice na 75% populácie. ...Ty predsa nemôžeš mať racionálne obavy z vakcíny, ktorú vyvinuli za niekoľko mesiacov, hoci obvykle sa vakcíny vyvíjajú desiatky rokov,“ napísal.

„Toto je celé zle,“ završuje svoj status Blaha, „na Slovensku sa prestalo normálne diskutovať. My v Smere sme za princíp dobrovoľnosti. Neprechovávame slepú dôveru v Matoviča ani farmafirmy. Nemáme dôvod veriť štátnej propagande ani korporátnej reklame. Nebudeme sa krútiť ako niektorí iní kolegovia z opozície. Žiadne - raz tak, raz onak. My odmietame povinné očkovanie, ako aj vydieranie a vyhrážky ľuďom. Kto chce, nech ide, kto nechce, nech nejde. Nikto nemá právo riskovať zdravie našich detí,“ uzatvára opozičný poslanec.

RNDr. Marek Petráš o vakcíne proti Covid-19: "Existujú oprávnené obavy o bezpečnosť"
Český vedec s nádejami očakáva vakcínu od spoločnosti Pfizer. Avšak očakávania sú spojené aj s obavami, keďže ide o prevratnú technológiu, pri ktorej dlhodobé vedľajšie účinky zatiaľ nepoznáme. Obavy o bezpečnosť sú podľa vakcinológa preto na... Čítať ďalej
30 | 11 | 2020 | Petra Demková