Pakt o migrácii a azyle je samovraždou Európy (Vladimír Malyšev)
30 | 11 | 2020 I Zuzana Perželová

KomentárVladimíra Malyševa (Fond strategickej kultúry)


Marine Le Penová je proti „paktu s diablom“


„Samovražda Európy“, „Pakt s diablom“ - to sú slová, ktoré použila Marine Le Penová, keď charakterizovala „Pakt o migrácii a azyle“, ktorý koncom septembra predložila Európska komisia. Tento dokument stanovuje celkovú zodpovednosť členských štátov EÚ za prijímanie a návrat migrantov prichádzajúcich do jednej z krajín Únie. A v skutočnosti sa pod zámienkou „solidarity“ a ochrany ľudských práv podporuje ďalší prienik mimoeurópskeho, cudzo-kultúrneho substrátu do Európy.




Marine Le Penová ostro vystupuje proti masovej imigrácii

Ako povedala Le Penová, Európska komisia sa snaží presadiť najväčšie presídlenie ľudí v dejinách, aké kedy ľudstvo poznalo. „Od 60 do 70 miliónov migrantov“ sa môže usadiť v Európe, čo spôsobí zničenie našich sociálnych systémov, zvýšenie nezamestnanosti a krízu v oblasti bývania, nárast kriminality a konfliktov, šírenie islamizmu a teroristických rizík, ako aj pochybnosti o hodnotách našej civilizácie“.


Toto vyhlásenie vyvolalo vo Francúzsku rozsiahlu reakciu. Marine Le Penová je so svojím tvrdým protimigračným postojom líderkou v oblasti prípravy krajiny na prezidentské voľby v roku 2022. Podľa prognózy sociologickej služby IFOP sa v prvom kole volieb v roku 2022 dostanú do čela Le Penová (24 - 27% hlasov) a Macron (23 - 26% hlasov). Je to takmer presné zopakovanie výsledkov prvého kola z roku 2017 s jediným rozdielom, že vtedy viedol Macron.


Súčasný francúzsky prezident sa teraz snaží chopiť iniciatívy, preberajúc Le Penovej tézy. V Les Mureaux neďaleko Paríža Macron vystúpil proti formovaniu „etnických get“ v krajine a načrtol plán na potlačenie „islamistického separatizmu“. Macron tvrdí, že hlavným problémom Francúzska je dnes islamistický separatizmus. Paríž má preto v úmysle zasiahnuť do procesu výučby imámov vo Francúzsku "v súlade s hodnotami republiky’’. Problém to však nevyrieši.


Londýn a Paríž sa dohodli na posilnení prítomnosti polície v Lamanšskom prielive
Británia a Francúzsko podpísali v sobotu dohodu o posilnení prítomnosti polície v Lamanšskom prielive v snahe zabrániť ďalším migrantom v nelegálnom prechode. Informovala o tom agentúra DPA. Čítať ďalej
29 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Migranti vo Francúzsku

Islam je po katolicizme podľa oficiálnych údajov druhým náboženstvom vo Francúzsku, pokiaľ ide o počet veriacich, hoci výpočty sú veľmi symbolické. Moslimská diaspóra, ktorú tvoria zástupcovia druhej, tretej a štvrtej generácie migrantov, pojíma podľa rôznych odhadov od 4,1 milióna do 8,4 milióna ľudí. Predpokladá sa, že do roku 2050 budú moslimovia tvoriť asi pätinu francúzskej populácie.


Mnohí celkom oprávnene videli v Macronovom prejave pokus odobrať Le Penovej hlavný volebný tromf, ale už len skutočnosť, že hlava štátu otvorene prehovorila o takomto probléme, je dôkazom závažnosti masívneho prílivu migrantov a vzniku „etnických get“ v krajine.




Požiar utečeneckého tábora na ostrove Lesbos

V boji proti islamizmu však Macron nejde nad rámec slov, píše komentátor Le Figaro  Eric Zemmour. Dôvodom nie je len túžba Macrona v predvečer volieb vyhovieť aj „pravici“ aj „ľavici“, ale aj odmietnutie francúzskych úradov spájať islamizmus s masovou imigráciou. Kým nebude obrovský počet moslimov na francúzskej pôde uznaný za problém, úsilia v boji proti radikálnemu islamu budú márne.


Problém masovej imigrácie je v centre pozornosti aj v Taliansku, kde narastá popularita jej tvrdého oponenta Mattea Salviniho, vodcu strany Liga. Zločiny spojené s nelegálnymi prisťahovalcami dnes zapĺňajú titulné stránky talianskych novín. "Migranti šíria strach... obchodovanie ľuďmi, rabovanie, útoky... Situácia je čoraz kritickejšia’’, píše  denník Il Giornale, ktorý popisuje situáciu v Ríme. Médiá zdôrazňujú, že keby sa voľby v Taliansku konali dnes, tak by zvíťazila koalícia pravicového centra na čele so Salvinim


Európska únia nehorázne ponížila oficiálny Kyjev (Svjatoslav Knjazev)
Komentár Svjatoslava Knjazeva (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
29 | 11 | 2020 | Zuzana Perželová

Nemenej akútny je problém s imigráciou v Grécku, kde na ostrovoch, trpiacich prílivom nelegálnych prisťahovalcov, vykladajú z člnov a lodí veľké masy ľudí a miestne obyvateľstvo sa búri.




Zrážka polície s utečencami v Ríme

Dnes sa etnické enklávy rozširujú takmer v každej európskej krajine, ktorá stavia svoj ekonomický systém na prilákaní lacnej pracovnej sily pozostávajúcej z migrantov a do ideológie implantuje takzvaný multikulturalizmus. Ide o štáty v štáte, so svojimi pravidla, ktoré sa často veľmi líšia od tých, ktoré prijali v krajine, kam sa presťahovali. A počet cudzích etnických skupín z roka na rok stúpa.


Džina už z fľaše vypustili. Spoločenstvá afroázijských obyvateľov, ktoré sa v Európe usadili, sa nezmieria s pokusmi, ktoré by ich nejakým spôsobom obmedzovali. „Macronovo vyhlásenie o „reforme“ a modernizácii islamu je drzosť, ktorá presahuje medze neúcty! Kto si, aby si hovoril o reforme islamu? Už som ti povedal, nesatraj sa do vecí, v ktorých sa neorientuješ! Očakávame, že sa budeš správať ako zodpovedný štátnik a zvážis svoje slová, a nebudeš sa vyjadrovať ako koloniálny guvernér! “  - odpovedal Erdogan Macronovi s nevídanou hrubosťou. Francúzsko to prehltlo.


Keď sa vrátime k slovám Marine Le Penovej o „pakte s diablom“, treba poznamenať, že sa vyjadrila príliš vyhýbavo, ba až bojazlivo, keď hovorila o „pochybovaní o hodnotách“ francúzskej civilizácie. Tieto hodnoty boli dávno spochybňované. Už sú zničené a cudzinci, ktorí so súhlasom Európy pokračujú v osídľovaní Európy, pôjdu do konca. Neustúpia.


Vymrieme? Mladí ľudia nechcú mať deti kvôli klimatickej apokalypse
Ľudia, ktorí sa obávajú klimatickej krízy, sa rozhodujú nemať deti kvôli obavám, že ich potomkovia budú musieť zápasiť s klimatickou apokalypsou. Uvádza to prvá akademická štúdia o tejto problematike. A práve daným problémom sa zaoberá... Čítať ďalej
29 | 11 | 2020 | Diana Zaťková