Najvyšší súd v Pensylvánii zamietol žalobu, ktorá požadovala vyradenie až 2,5 milióna volebných hlasov
29 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Najvyšší súd v Pensylvánii zamietol žalobu, v ktorej sa uvádzalo, že poštové volebné hlasy sú nelegitímne, pričom dodal, že prípad mal byť podaný skôr a neexistujú dôvody na anulovanie týchto hlasovacích lístkov, informuje portál RT.


Jednomyseľným rozhodnutím Najvyšší súd štátu rozhodol, že žaloba bola podaná po uplynutí lehoty na právne spory týkajúce sa zákona o hlasovaní prostredníctvom pošty. Republikánsky žalobca Mike Kelly požiadal o zamietnutie všetkých 2,5 milióna pennsylvánskych hlasovacích lístkov.

Najvyšší súd tiež uviedol, že Kelly a jeho tím neposkytli žiadne dôkazy o tom, že prezidentské voľby boli nelegitímne.

"Nepodarilo sa im dokázať, že čo i len jeden hlasovací lístok bol podvodne odovzdaný alebo spočítaný," napísal vo svojom stanovisku sudca David Wecht. Sudca tiež kritizoval právnu sťažnosť ako „transparentnú a predčasnú snahu rozvrátiť vôľu voličov štátu“.

„Súdy by nemali rozhodovať o voľbách, keď je vôľa voličov jasná,“ dodal sudca.

Irán má v pláne pomstiť sa za špičkového vojenského vedca, ako aj za Solejmáního
Iránske súdnictvo vytvorilo osobitný výbor, ktorý má lokalizovať osoby stojace za januárovým atentátom na šéfa síl Kuds Gásema Solejmáního. Najvyšší vodca krajiny sa tiež zaviazal, že Irán sa pomstí aj za vojenského vedca Mohsena Fakhrizadeha,... Čítať ďalej
28 | 11 | 2020 | Marek Molnár


Jeden z ďalších žalobcov, Sean Parnell, sľúbil, že právny spor ešte neskončil, a uviedol, že rozhodnutie súdu nebolo neočakávané. Tvrdil, že Najvyšší súd prípad zamietol z technických dôvodov a správne nezvážil dôvod žaloby.

V piatok federálny odvolací súd vo Filadelfii zamietol ďalší pokus Trumpového tímu zvrátiť výsledok prezidentských volieb v štáte Pensylvánia. V reakcii na túto správu Trump uviedol, že má „masívne dôkazy“ o podvodoch a že sa proti rozsudku odvolá.



Viac ako polovica Britov tvrdí, že hnutie Black Lives Matter zvýšilo rasové napätie
Väčšina dospelých vo Veľkej Británii je presvedčená, že nedávne protesty proti rasizmu Black Lives Matter (BLM) v skutočnosti prehĺbili rasové rozdiely medzi národmi a zvýšili napätie. Vyplýva to z nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky,... Čítať ďalej
28 | 11 | 2020 | Marek Molnár