Desivá predpoveď: Tri dni pred Vianocami! Naplní sa predpoveď o konci sveta?
29 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Jeden "koniec sveta" sme prežili v roku 2012, ale vraj ešte nemusí byť vyhrané. Tesne pred tohtoročnými vianočnými sviatkami má prísť ďalšia apokalypsa. Aspoň to tvrdí americký pastor Paul Begley, informuje portál eXtra.


Paul Begley odhodlane tvrdí, že koniec sveta nastane už tento rok 21. decembra. Zhodou okolností je to deň, kedy pastor oslavuje narodeniny. Treba podotknúť, že teória o apokalypse v roku 2020 nie je úplne nová. Podobné úvahy už verejnosti predstavila známa astrologička a senzibilka Jeane Dixonová.

"Samozrejme, podľa mayského proroctva mal koniec sveta nastať 21. decembra 2012, najskôr sa ale pomýlili. Dňa 21. decembra 2020, počas veľkej konjunkcie, kedy sa Jupiter a Saturn dostanú do vzájomnej vzdialenosti 0,1 stupňa a vytvoria najjasnejšiu hviezdu na oblohe, ktorá tu od betlehemskej hviezdy kedy bola. Prvýkrát od roku 1623 sa tiež stane, že Jupiter a Saturn budú tak v tesnej blízkosti. Ďalších 500 rokov k tomuto ani nedôjde. Takže to bude vzácne a bude to v čase zimného slnovratu," predpovedá Begley, ktorého slová priniesol mimo iného denník The Sun.

Koniec sveta tento víkend? Podľa mayského kalendára svet skončí zatmením slnka 21. júna
Koniec sveta bol falošne predpovedaný pri mnohých minulých príležitostiach, ale niektorí konšpirační teoretici sa domnievajú, že najnovšie predpovede by mohli byť správne, informuje portál Express.co.uk. Čítať ďalej
20 | 06 | 2020 | Marek Molnár


Paul Begley o konci sveta nehovorí prvýkrát. Ľudstvo varoval už v lete. Vtedy vyhlasoval, že koniec sveta môže nastať 21. júna vďaka prstencovému zatmeniu Slnka či zatmeniu Mesiaca. Toto špeciálne zatmenie je označované ako "krvavý mesiac".

Ľudstvo od počiatku vekov rieši, kedy nastane apokalypsa. Určite si pamätáte na rok 2012, vtedy mal koniec sveta nastať kvôli tomu, že to údajne stálo v mayskom kalendári. Známe sú tiež predpovede francúzskeho vedca a lekára Nostradama. Podľa neho mal svet skončiť už v júli 1999. Jedny z posledných predpovedí konšpiračných teoretikov ukazovali na 21. júna tohto roku. Určite ste si všimli, že žiadna z týchto predpovedí sa nevyplnila.

Begley pri svojom kázaní rád cituje zjavenie v biblii a odkazuje na apokalypsu. Podobné úvahy ale nezaznievajú len od náboženských blúznivcov, za ktorého je pastor kritikmi označovaný. Aj vedci z Kráľovskej geografickej spoločnosti sa domnievajú, že rok 2020 a ďalšie roky by mohli byť zlomové.

Dodnes žijúci Mayovia: „Koniec sveta bude už pred Vianocami, naši predkovia sa mýlili!“
Ako píše spravodajský portál Aha!, mayský kalendár avizoval zánik sveta prvýkrát 21. decembra 2012 a druhýkrát tento rok 21. júna. Istý kňaz Paul Begley z Ameriky však tvrdí, že sa Mayovia sekli. Apokalypsa ešte len príde! Čítať ďalej
19 | 07 | 2020 | Timotej Dudka


Zem by mohla byť ohrozená radom erupcií tzv. supervulkánov. Že je svet zraniteľný a život na Zemi nemusí byť večný, si uvedomuje stále viac jedincov. Ľudia vnímajú, že situácia okolo dažďových pralesov či stav oceánov nie sú dobré. Mnoho ľudí tiež desí epidémia koronavírusu.

Kráľovská geografická spoločnosť si myslí, že Zem by mohla byť vyhladená "supervulkanickou" erupciou, aj keď by sa to mohlo stať za zhruba milión rokov. V niektorých krajinách sa robili sociologické prieskumy, ktoré zohľadňovali obavy ľudí z konca sveta. Šesť percent obyvateľov Francúzska sa bojí, že prežijú koniec sveta. V USA má tieto obavy dokonca 22% obyvateľov.

Koniec sveta príde za 20 až 40 rokov, tvrdia vedci. Naše šance sú, vraj, minimálne
Vedci v tom majú jasno. Náš čas na tejto planéte sa kráti. Do začiatku konca nám zostáva už len 20 až 40 rokov. Šanca na odvrátenie katastrofy je pritom podľa nich minimálna. "Zeleným pľúcam" dochádza dych. Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | Natália Sollárová