Rusko odpovedalo na nedávny konflikt v Zálive Petra Veľkého, vystrelením rakiet na hladinové ciele
27 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Najnovšia korveta ruského námorníctva uskutočnila prvý štart riadenej strely pri tichomorskom pobreží v Zálive Petra Veľkého neďaleko Vladivostoku.


Neprešiel ani týždeň od konfliktu medzi vojnovými loďami US Navy a Ruského námorníctva v zóne tichomorského Zálivu Petra Veľkého a najnovšia ruská korveta z projektu 20380 Aldar Cidenžapov, postavená pre ruskú tichomorskú flotilu, tam uskutočnila prvý štart rakety Uran proti námornému cieľu. Informuje o tom aktuálne tass.ru.


"Riadená strela úspešne zasiahla v stanovenom čase povrchový cieľ vo vzdialenosti asi 40 kilometrov od vojnovej lode. Na účely bezpečnostnej skúšky bolo do testovacej paľby zapojených až 10 lodí a plavidiel a tiež lietadlá námorného letectva tichomorskej flotily," uvádza sa v tlačovej správe.

Irán vyhlásil, že šéf výskumu štátneho jadrového programu bol zavraždený
Významný iránsky jadrový vedec Mohsen Fachrizadeh bol v piatok zranený pri útoku pred hlavným mestom Teherán. Neskôr zraneniam v nemocnici podľahol, píše portál RT. Čítať ďalej
27 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Najnovšia korveta odpálila riadenú strelu po tom, ako dva dni skôr uskutočnila sériu delostreleckých palieb v Japonskom mori. Vtedy použila lodné delo 100 mm A-190, píše sa v stanovisku.



 

Tretia korveta Hrdina Ruskej federácie Projekt 20380 Aldar Cidenžapov je navrhnutá tak, aby plnila misie na otvorenom mori, bojovala s nepriateľskými povrchovými loďami a ponorkami a poskytovala delostreleckú podporu pri obojživelných útočných operáciách. Má mimoriadne znížený radarový podpis špeciálny trup a nadstavby lode.

Lode projektu 20380 sú vyzbrojené viacúčelovými delostreleckými zbraňami, raketovými / delostreleckými systémami zem-vzduch, nadzvukovými raketami a automatickými delostreleckými odpaľovacími zariadeniami. Korvety Projektu 20380 môžu niesť aj vrtuľník Ka-27. majú výtlak 2 200 ton a 99 člennú posádku.

Drzá provokácia amerického námorníctva v ruských výsostných vodách
Námorné sily Ruskej federácie doslova zahnali z ruských výsostných vôd votrelca - americký torpédoborec John McCain. Čítať ďalej
24 | 11 | 2020 | Ivan Brožík