Povinné vakcíny proti Covid-19 maskované ilúziou voľby (Helen Buyniski)
27 | 11 | 2020 I Diana Zaťková

Komentár Helen Buyniski (RT)





Výkonný riaditeľ austrálskej leteckej spoločnosti Qantas navrhol, aby boli všetci medzinárodní cestujúci  povinní predložiť dôkaz o očkovaní proti novému koronavírusu skôr, ako bude povolený ich vstup na palubu. Podľa novinárky a politickej komentátorky Helen Buyniski však vyvolal dosť neochotnú reakciu. 


Zatiaľ čo prevádzky si mysleli, že ide o senzačný nápad, skeptici boli zdesení z myšlienky, že súkromná korporácia ich môže prinútiť konzumovať farmaceutické produkty iba kvôli ziskom z lietania. Najzávažnejším aspektom takejto politiky je však to, že nebude vôbec vynútená. Cestovatelia sa buď môžu dať zaočkovať vakcínou s vedľajšími účinkami, alebo zostať doma a nikam neletieť.

Ilúzia „voľby“ zručne pokrýva množstvo právnych problémov okolo povinného očkovania vo väčšine západných krajín. Aj tie najdrakonickejšie pandemické zákony sa totiž dostanú do ťažkostí, ak sa pokúsia niečo nariadiť. Rovnalo by sa to farmaceutickým experimentom na nechcených účastníkoch. Norimberský kódex a Ženevský dohovor existujú predsa z nejakého dôvodu.

Oslobodenie od cestovných obmedzení a týždňových karantén, vstup na koncerty a futbalové zápasy a iné výhody - namiesto lockdownov a pokút. Aj neochotná populácia si povie, že by sa to dalo vydržať.

Rodina sa bála očkovania a čipovania, dva mesiace sa skrývala v pralese
Strach z očkovania a čipovania ľudí prinútil štvorčlennú rodinu z Bieloruska k odchodu do bažinatého pralesa. Po dva a pol mesiacoch pátrania ju objavili policajti. Zistil portál idnes.cz. Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


Vláda Slovenska dokázala otestovať neuveriteľných 97 percent svojej populácie za menej ako tri týždne.  Ľudí, ktorí boli na testovaní "odmenila" tým, že ich vyňala zo zákazu vychádzania a zhromažďovania sa. A teraz  Británia uvažuje o zavedení tejto paradigmy pre samotné očkovanie. Medzinárodná asociácia pre leteckú dopravu (IATA), globálna lobistická skupina pre letecké spoločnosti, už preukázala svojou podporou  spoločnosti Qantas.

Keď prišla reakcia na oznámenie austrálskej leteckej spoločnosti, v čele ktorej stála britská cestovná kancelária Tradewinds Travel, že do budúcnosti nebude obchodovať s Qantas, IATA odhalila, že celé odvetvie bude čoskoro nasledovať kroky leteckej spoločnosti. Cestujúci by nielen potrebovali predložiť doklad o očkovaní, ale dalo by sa očakávať, že si budú musieť stiahnuť a používať mobilnú aplikáciu „zdravotný pas“. Skupina v skutočnosti už teraz  usilovne pracuje  na „cestovnom lístku“, ktorý umožní cestujúcim na letisku skontrolovať stav očkovania aj výsledky testov Covid-19. A na súkromie môžeme zabudnúť.

Úsilie IATA podporuje Medzinárodná organizácia civilného letectva (ICAO) OSN, ktorá stanovuje medzinárodné štandardy pre leteckú dopravu. Ale práve štatút súkromného sektoru jednotlivých leteckých spoločností robí ich sľúbené nariadenia tak cennými pre vlády, ktoré by inak boli obmedzené zásahmi do telesnej integrity svojich občanov s mandátmi očkovania.

Moderna dodá do EÚ 160 miliónov vakcín proti Covid-19, Rusko rozbieha vlastnú produkciu
Americká biotechnologická firma Moderna sa stane šiestou spoločnosťou, ktorá dodá do EÚ vakcíny proti Covid-19. Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová oznámila, že s farmaceutickým gigantom bola dosiahnutá dohoda o dodávke 160... Čítať ďalej
24 | 11 | 2020 | Marek Molnár


Rovnako ako Google, Facebook a Twitter sú vyzbrojené USA a spojeneckými vládami, aby sa vyhli právam občanov na slobodu prejavu, môžu letecké spoločnosti prijať akékoľvek pravidlá, ktoré sa im páčia. Nechcete sa dať zaočkovať? Kúpte si vlastné súkromné ​​lietadlo, povedia.

Ale cestovný pas IATA nie je jediným konkurentom v oblasti zdravotných pasov. CommonPass Svetového ekonomického fóra financovaný všadeprítomnou pandemickou Rockefellerovou nadáciou, sa začiatkom tohto mesiaca stal jasným priekopníkom, keď sa za neho postavili tri letecké konglomeráty. Vydali spoločné vyhlásenie vyzývajúce vlády, aby prijali zdravotné pasy narúšajúce súkromie miesto karantén, ktoré obmedzujú slobodu.

Bol to v skutočnosti WEF, ktorý pred rokmi vypracoval prototyp týchto zdravotných pasov so svojím programom Known Traveler Digital Identity. Organizácia ostýchavo  pripustila,  že v súčasnosti testuje  „komponenty konceptu KTDI v reálnom, cezhraničnom kontexte“ a v spolupráci s IATA a Medzinárodnou organizáciou civilného letectva smeruje tento program do celého sveta.

Testovanie maďarských učiteľov ukazuje horšiu situáciu, než sa čakalo
V Maďarsku už dva dni testujú antigénovými testami učiteľov na prítomnosť nového druhu koronavírusu. Na viacerých školách je situácia horšia, než sa čakalo. Školu napríklad zatvorili v Debrecíne, kde bolo nakazených desať z 50 pedagógov, napísalo v... Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | tasr


Nie, že by ich bolo treba veľmi postrkovať. Kompetentní sa zdajú byť presvedčení, že po „Lockdowne 2.0“ bude väčšina ľudí tak lačniť po lietaní, že podstúpia čokoľvek, len aby mohli nastúpiť do lietadla. Ale aj tí zúfalí cestujúci by si mali dať pozor, na čo sa prihlásia.

WEF sa netajil želaním zbaviť sa hotovosti pri rozsiahlom sprisahaní „Veľkého Resetu“, ktorý zahŕňa digitálne meny Centrálnej banky (CBDC) sledované prostredníctvom blockchainu (rovnako ako CommonPass, KTDI a ďalšie variácie zdravotného pasu). Zriadenie dôrazne naznačilo, že jednotlivci, ktorí chcú pracovať v tomto odvážnom novom svete, budú musieť mať svoje očkovanie aktuálne a bezhotovostná spoločnosť znamená, že tí, ktorí nebudú dodržiavať pravidlá, nebudú mať zakázané iba cestovanie - budú mať zakázané vykonávať akékoľvek transakcie.

Iste, bude skvelé mať možnosť opäť cestovať po svete. Naozaj však stojí za to vložiť posledné kúsky súkromia a kontroly nad vlastným telom do rúk skupine nevolených, nezodpovedných megalomanov?
Helen Buyniski je americká novinárka a politická komentátorka v spoločnosti RT


Nechceli ste sa testovať? Zaklopú vám pri dverách, uvažuje Naď
Realizácia a prípadná forma plošného testovania na COVID-19 je predmetom diskusie a témou pre ústredný krízový štáb, v hre je viacero možností. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister obrany SR Jaroslav Naď. Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | tasr