Pellegrini: S Jankovskou som sa o Kočnerovi nikdy nerozprával!
27 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

A už je to tu zase. Na jednej strane tí, ktorí pred vyšetrovateľom NAKA „spievajú“, na druhej tí, ktorí všetko zapierajú. Medzi tých druhých sa po výpovedi Moniky Jankovskej zaradil aj expremiér a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.


Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská pred vyšetrovateľom uviedla, že sa v prípade kauzy Kočnerových zmeniek rozprávala nielen s Robertom Ficom, ale v tom čase aj s premiérom Petrom Pellegrinim. Ten však deklaruje, že si na taký rozhovor s Monikou Jankovskou, v ktorom by sa rozprávali o Marianovi Kočnerovi a kauze televíznych zmeniek, nespomína,“ informuje o tom portál aktuality.sk.
Riešiť niečo pre Kočnera od Jankovskej nikdy nežiadal

Výpoveď Moniky Jankovskej urobila poriadny rozruch na už aj tak rozbúrenej politickej scéne. „Nie som si vedomý, že by som to s ňou nejako rozoberal,“ bránil sa včera pred novinármi líder novovzniknutej strany Hlas-SD. Ak je pravda, že sa snažila ovplyvňovať rozhodnutie súdu, je to podľa Pellegriniho zlé a ide o trestný čin. Expremiér tvrdí aj to, že spáva pokojne, pretože ju k ničomu takému nikdy nepovzbudzoval. „Môžem všetkých uistiť, že ja som ju určite nepovzbudzoval, nežiadal ani nechcel, aby riešila niečo v prospech Mariana Kočnera,“ vyhlásil pred médiami.

Pellegrini si myslí, že ak sa Jankovská usilovala ovplyvňovať rozhodnutie súdu, je to rozhodne nesprávne. „Ak to robila, určite páchala trestnú činnosť,“ skonštatoval líder Hlasu-SD a dodal, že sa určite viackrát stretli na oficiálnych pracovných rokovaniach, obsah všetkých rozhovorov však si nepamätá, no ako premiér chcel robiť všetko pre to, aby spravodlivosť platila pre všetkých rovnako. Pellegrini tiež tvrdí, že v centrále Smeru-SD nikdy nestretol ani Norberta Bödöra, a že aj vzhľadom na vzťahy s vedením Smeru-SD nebol pri všetkých rozhovoroch, čo spätne hodnotí pozitívne, dodáva v závere portál aktuality.sk.

Jankovská na výsluchu: „Noro Bödör mi povedal, že šéf mi už povie všetko."
Po výpovedi bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej na NAKA hustne na slovenskej politickej scéne atmosféra. Pár dní pred svojím uväznením požiadal Jankovskú Marian Kočner aby mu vyzistila, a tiež v jeho prospech ovplyvnila dianie na... Čítať ďalej
26 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.