Ronaldo, Messi, ale aj Lewandowski. Kto sa stane futbalistom roka?
26 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

V nominácii na cenu The Best pre najlepšieho futbalistu roka 2020 podľa FIFA sú minuloročný víťazi Lionel Messi, Cristiano Ronaldo alebo Robert Lewandowski, ktorý prežil skvelý rok s Bayernom Mníchov, infromuje portál Denik.cz.


Pôvodne mali byť trofeje pre najlepší hráčov a trénerov roku odovzdané v septembri rovnako ako vlani na galavečere v Miláne. Kvôli pandémiu koronavírusu bol však ceremoniál odložený a uskutoční sa len virtuálne 17. decembra.

Lewandowski v minulom ročníku pomohol Bayernu vyhrať Ligu majstrov, nemeckú Bundesligu aj domáci pohár. 32-ročný poľský útočník navyše bol vo všetkých troch súťažiach najlepším strelcom.

Ronaldo dvakrát skóroval a dobehol Ibrahimoviča. Immobile zabezpečil výhru Laziu
Útočník Ciro Immobile bol v talianskej futbalovej lige strojcom víťazstva Lazia Rím 2:0 na ihrisku Crotone. Najlepší strelec minulej sezóny, ktorý sa vrátil po nákaze koronavírusom, prvý gól zápasu sám dal a na druhý prihral. Cristiano Ronaldo... Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


FIFA Best bude tento rok hlavnou svetovou futbalovou cenou, pretože kvôli atypickej sezóne sa už v lete rozhodol časopis France Football prvýkrát od roku 1956 neudeliť prestížnu Zlatú loptu. Jeho najväčším favoritom by bol práve Lewandowski vzhľadom k individuálnym aj tímovým úspechom.

Hviezdy roka budú voliť kapitáni a tréneri reprezentačných mužstiev, fanúšikovia a zástupcovia médií. Hlasovať budú môcť od dnešného dňa do 9. decembra. Vedľa najlepšieho futbalistu a futbalistky FIFA ocenia tiež najlepší trénermi, brankára alebo strelca najkrajšieho gólu.

Niekto na mne roky zarába, kritizuje slávny futbalista Ibrahimovič videohru FIFA
Zlatanovi Ibrahimovičovi sa nepáči, že figuruje v populárnej počítačovej hre FIFA, aj keď na to nedal súhlas. Na sociálnych sieťach uviedol, že na jeho mene a tvári niekto roky zarába peniaze bez jeho súhlasu a je čas sa tým zaoberať, informuje... Čítať ďalej
24 | 11 | 2020 | Timotej Dudka