Kollár má v nemocnici dámske návštevy. Keď sa sestrička ohradila, hrozili jej vraj výpoveďou
26 | 11 | 2020 I Michal Filek

Predseda parlamentu leží v bratislavskej nemocnici sv. Michala po ťažkej havárii. V žiadnom prípade to však nie je bežný pacient. Okrem koaličnej rady, ktorú tu zorganizoval napriek zákazu návštev, prišiel denník SME s odhalením, že ho pravidelne, aj v nočných hodinách, navštevujú rôzne ženy. Tie vraj nedodržiavajú hygienické nariadenia, kvôli čomu sa dostali do konfliktu so sestričkami. Keď sa proti tomu ohradili, údajne im riaditeľ hrozil výpoveďami a odobratím vianočných odmien. 


Sestrám sa nepáči, že za Kollárom chodia hocikedy, napriek zákazu návštev v nemocnici, narúšajú ich súkromie a požadujú od nich veci, ktoré nie sú v ich pracovnej náplni. Napísal denník SME.

"Nastali tu trochu strety medzi priateľkami Kollára a sestričkami. Došlo aj k výmenám názorov," povedal pre SME jeden z lekárov, ktorý si však želal zostať v anonymite. Pridala sa aj sestra, ktorá sa rovnako bála prezradiť svoje meno: "Dámske návštevy nedodržiavali žiadne pravidlá ani hygienicko-epidemiologický režim. Po oddelení chodili bez ochranných prostriedkov."

Kollár sa chce na budúci týždeň vrátiť do práce. Lekári sú za
Pred pár týždňami mal vážnu autonehodu, bol v ohrození života, no už by chcel ísť domov a najmä do práce. Boris Kollár odchod z nemocnice berie naozaj zhurta. Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Ako vrchol arogancie sa javí, že Kollárove dámy údajne chodili bez upozornenia aj do miestnosti sestier, kde mali svoje osobné veci, ktoré vraj bez hanby používali. Príbor, šálky, chladničku. Boli tam aj vtedy, keď rozoberali zdravotný stav iných pacientov.

Došlo vraj ku konfliktu, pretože sestričkám sa to nepáčilo.  "Načo naša vrchná sestra rázne zakročila. Napomenula aj Kollára, že takto to ďalej nemôže fungovať. Rozčúlil sa a zavolal si riaditeľa. Že čo je toto za správanie," opísal pre SME spor lekár.

Vrcholom vraj bolo, keď jedna zo žien vynadala sestre, že už dve hodiny čaká na čaj. Ona sa ohradila, že tam nie je preto, aby varila čaj. Konflikt, podľa SME, musel riešiť až riaditeľ nemocnice Branislav Delej. "Riaditeľ výrazne držal stranu Kollárovi," vraví lekár. Dve sestry vraj dokonca nedostanú vianočné odmeny.

Krajči nevie o koaličnej rade v nemocnici. "Platí zákaz návštev," hovorí
O tom, že sa koaličná rada uskutočnila pri hospitalizovanom predsedovi Národnej rady SR Borisovi Kollárovi, viacerí ministri nevedia. Minister zdravotníctva Marek Krajčí v stredu pred rokovaním vlády uviedol, že sa k tomu nevie vyjadriť a... Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | tasr


S výhradami zdravotníkov sa denník SME obrátil na Kollára. Nedvíhal mobil ani neodpovedal na esemesku. Reakciu zaňho poslala hovorkyňa Sme rodina Linda Tribusová.

"Čajová aféra predsedu veľmi mrzí, ale po nehode máva dni, keď celkový stav a bolesti akceptuje dobre, no niekedy je to na psychiku ťažké a necíti sa najlepšie, to bolo aj v tom prípade," vysvetľuje Tribusová. Došlo podľa nej ku komunikačnému nedorozumeniu, "čo predsedu mrzí a je si vedomý, že sestričky majú veľa práce".

Ľudia, ktorí sa pri Kollárovi striedajú 24 hodín, sú podľa hovorkyne hnutia rodinní príslušníci a blízke osoby, ktoré nechodia do nemocnice len ako návšteva, ale ako opatrovatelia.

"Odbremeňujú personál od rôznych úkonov, ktoré sa týkajú hygieny, podávania jedla či prezliekania," vymenúva Tribusová. Priznáva, že na návštevy za šéfom parlamentu chodia aj v nočných hodinách.

Kollára vraj najčastejšie navštevuje jeho bývalá manželka Linda Rezešová.

Napriek zákazu návštev sa koaliční lídri stretli v nemocnici u Kollára. Riešili rozpad vlády?
„Ani déšť, ani sníh, ani pláč na fešáky neplatí!“ spieva sa v jednej z piesní Michala Tučného, na našich politikov by zrejme platilo „Ani zákaz návštev na politikov koalície neplatí!“ A to preto, že včera sa všetci lídri koalície stretli na... Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Nemocnica sv. Michala patrí pod ministerstvo vnútra. Hoci denník SME poslal otázky riaditeľovi nemocnice, odpovedalo ministerstvo. Hovorkyňa Barbora Túrosová priznala, že platí zákaz návštev. "Možno však udeliť výnimku na základe odôvodnenej požiadavky," podotkla.

Nie je podľa nej pravda, že riaditeľ nemocnice hrozil vrchnej sestre výpoveďou. Inak to vraj bolo aj s odmenami, o ktoré mali sestry prísť. "Odmeny ešte neboli rozdeľované a teda sa ani nevyplácali. Každé oddelenie dostane svoj rozpočet na odmeny a ten následne prerozdeľuje primár príslušného oddelenia," vysvetlila pre denník SME.

Chmelár glosuje: Že načo nám je "blázinec" v každom okrese? Aby to mal Matovič všade blízko
"Zo stanoviska SaS vyberáme: Richard Sulík odmieta plošné testovanie, ale dnes nebude hlasovať proti. Áno. Jasné. Rozumiem... Tak viete čo? Ani ja neodmietam túto vládu, ale ak bude referendum, pôjdem hlasovať za jej pád." Včerajšok bol bohatý na... Čítať ďalej
26 | 11 | 2020 | Michal Filek