Blaha si uctil Maradonu. Ako ľavičiara a búrliváka
26 | 11 | 2020 I Michal Filek

"Maradona mal odvahu prihlásiť sa k ľavicovým ideálom aj v časoch, kedy u nás každý prejav ľavičiarstva označovali sfanatizovaní liberáli za extrémizmus. Áno, bol vzorom pre mnohých - nielen ako futbalista," napísal na svojom facebooku Ľuboš Blaha. 


"Zomrel Diego Armando Maradona. Futbalový génius z Argentíny. Ja viem, že Slovensko má teraz iné problémy, ale toto je pre mňa veľmi smutná správa," píše ľavičiar zo SMER-u. A aj keď vraj nezvykne písať o futbale, teraz to urobiť musel.



"Maradona bol búrlivák. A zároveň ľavičiar a rebel. Spomínam si na jeho tetovačku Che Guevaru na ramene a aj na tieto jeho slová: Som len malý človek v porovnaní s ozajstnými hrdinami, akým bol náš legendárny revolucionár Che Guevara alebo môj priateľ Fidel Castro. Vedľa nich som obyčajný, bezvýznamný človek."

Maradona bol, podľa Bahlu, viac než len futbalista. Pre jeho generáciu bol totiž veľkým vzorom. "Mal odvahu sa prihlásiť k ľavicovým ideálom aj v časoch, kedy u nás každý prejav ľavičiarstva označovali sfanatizovaní liberáli za extrémizmus. Áno, bol vzorom pre mnohých - nielen ako futbalista. Odpočívaj v pokoji Diego! Hasta siempre!"

Blaha naložil vláde. Rušia sociálny štát a inšpirujú sa pritom polofašistami
Matovič to vraj dáva na Pinocheta. Uviedol poslanec Ľuboš Blaha počas tlačovej konferencie strany SMER. Za pár mesiacom sa mu vraj podarilo premeniť sociálny štát, ktorý oni budovali, na neoliberálny štát. "Ak sa chcú inšpirovať polofašistickými... Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | Michal Filek