Zadržali muža, ktorý autom narazil do oplotenia sídla kancelárky Merkelovej
25 | 11 | 2020 I tasr

Nemecká polícia zadržala muža, ktorý v stredu okolo desiatej hodiny zrejme úmyselne narazil autom do oplotenia úradu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej v Berlíne. Informoval o tom bulvárny denník Bild.


Vodič automobilu vo veku 48 rokov bol telesne postihnutý a v aute mal invalidný vozík. Po incidente ho ošetrili v privolanej sanitke. Berlínska polícia nepracuje s hypotézou, že by išlo o extrémistický útok.

Incident si nevyžiadal obete ani zranených. Náraz spôsobil iba nepatrnú škodu na kovovom plote.

Snímky z miesta incidentu zachytávajú policajtov kontrolujúcich prázdne vozidlo značky Volkswagen, na ktorom bol z jednej strany nápis "Stop politike globalizácie" a na druhej "Prekliati vrahovia detí a starých ľudí".

Podľa informácií bulvárneho denníka Bild chcel muž odovzdať list kancelárke Angele Merkelovej. Bild ďalej píše, že rovnaké auto - volkswagen kombi - zrejme už vo februári 2014 narazilo do oplotenia úradu kancelárky. Aj vtedy malo na oboch stranách nápisy, a to "Koniec klimatickej zmene zabíjajúcej ľudí" a "Nicole, milujem ťa".

Nemecká vláda neskôr vydala vyhlásenie, v ktorom uviedla, že spolková kancelárka, ostatní členovia spolkovej vlády ani zamestnanci úradu neboli v ohrození.

Automobil počmáraný heslami vrazil do sídla Merkelovej
25 | 11 | 2020 | Diana Zaťková