V púšti v Utahu bol objavený tajomný kovový monolit (VIDEO+FOTO)
25 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Ochrancovia prírody narazili na bizarnú štruktúru podobnú monolitu v púšti v Utahu, čo podnietilo ľudí na internete k tomu, aby prišli s ďalšími vtipmi o roku 2020, informuje portál RT.


Štátni pracovníci si minulý týždeň v odľahlej časti juhovýchodného Utahu všimli zvláštny predmet, keď cestovali vrtuľníkom. Po bližšej kontrole si úradníci uvedomili, že narazili na kovový monolit, ktorý bol vstavaný do červenej skaly.

Utahské ministerstvo verejnej bezpečnosti zverejnilo fotografie a videá svojich zamestnancov, ktorí skúmali objekt, ktorého výška sa odhaduje na 3 - 3,6 metra.

Utahské ministerstvo verejnej bezpečnosti


V tlačovej správe ministerstvo uviedlo, že neprezradí polohu monolitu, pretože sa nachádza vo „veľmi odľahlej“ oblasti, a obávali sa, že jednotlivci sa k nej pokúsia dostať sami. Ministerstvo tiež verejnosti pripomenulo, že je nezákonné "vŕtať sa" v chránených oblastiach.



"Je nezákonné inštalovať stavby alebo umenie bez povolenia na federálne verejné pozemky, bez ohľadu na to, z ktorej planéty ste," uvádza sa vo vyhlásení.

Záhadná štruktúra vyvolala na sociálnych sieťach senzáciu. Používatelia Twitteru poukazovali na neslávne známy monolit z filmu 2012: Vesmírna odysea od Stanleyho Kubricka.





Iní zase predložili vtipné teórie o tom, ako sa monolit mohol ocitnúť v tak odľahlom kúte USA.



 

„Rok 2020 skončí tým, že nás napadnú mimozemšťania,“ zavtipkoval ďalší používateľ.



Svet možno nikdy nebude vedieť, odkiaľ kovový predmet pochádza. Úradníci štátu Utah uviedli, že sa stále rozhodujú, či si nález vyžaduje ďalšie vyšetrovanie.

Lietadlo sa takmer zrazilo so záhadným lietajúcim objektom. Piloti „nemali čas konať“
Nová správa odhalila, že osobné lietadlo Boeing 737 sa takmer zrazilo so záhadným lietajúcim objektom, keď sa pripravovalo na pristátie na britskom letisku, informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Marek Molnár