Tsunami „Matovič“ sa blíži ku kritickému bodu
25 | 11 | 2020 I Slavěna Vorobelová

Ďalšie celoplošne testovanie? Buď tu niektorí vládni predstavitelia prestali vnímať realitu a nepochopili, že obyvateľstvo sa toho ich celoplošného sociologického pokusu zúčastnilo menej dobrovoľne a viac nasilu, alebo je ich myseľ ovládaná nekontrolovateľným pocitom moci a absolútnej nedotknuteľnosti.



Trochu faktov v dnešnej dobe internetu.



Odborníci Bražinová, Somorčík, Kynčl, Krištúfková, Avdičová  Špaleková zhodnotili zvýšenú celkovú úmrtnosť počas chrípkovej sezóny v rokoch 2007 – 2017. V hodnotení sa uvádza:

  • Slovensko: priemerne 1503 úmrtí ročne (3%) a 816 v období  chrípkovej epidémie sú pripísateľné chrípke.


Podľa posledných údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) zverejnených v roku 2018 úmrtia na chrípku a zápal pľúc dosiahli na Slovensku 1 925 prípadov, resp. 4,24% z celkového počtu úmrtí. (Na covid-19 je hlásených 709 úmrtí.)

Otázkou je, prečo sme nepanikárili už dávno z chrípky, keď napr. v sezóne 2016/2017 bolo zaznamenaných až 3703 úmrtí a nikomu nechýbali rúška či lockdown, svet fungoval a Slovensko tiež.

Juraj Čurný: Matovič nie je osobnostne spôsobilý byť premiérom
Známy hudobný konzultant a moderátor Juraj Čurný to už nevydržal a napísal otvorene svoj názor na premiéra. „Dostávame sa totiž pomaly ale isto do situácie podobnej istej krajine v juhovýchodnej Ázii kde o Vašom osude môže rozhodnúť aj skutočnosť,... Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Petra Demková


Ignoráciou, dehonestáciou a pomaly až kriminalizáciou odborníkov za nesúhlas s celoplošným testovaním a s diletantským (ne)riešením celospoločenskej krízy. Rovnako ignoráciou, dehonestáciou a pomaly až kriminalizáciou búriaceho sa obyvateľstva proti nezmyselným likvidačným opatreniam, obmedzovaniu slobody a ľudských práv a v neposlednom rade vynucovanie si účasti na pokuse s názvom celoplošné testovanie. To všetko navyše pod hrozbou represie.

Súčasná vládna garnitúra situáciu nielenže nerieši, ale dokonca ešte aj zhoršuje. Svojimi chaotickými opatreniami akurát vytvára ďalšie a ďalšie problémy. Problémy, ktoré vznikli aj napriek tomu, že nemuseli. Správajú sa ako vlna tsunami, ktorá sa takmer nepozorovane blíži k brehu a po prekonaní kritického bodu sa zdvihne z hladiny oceána a po náraze na pevninu po sebe zanechá apokalyptickú spúšť. Tak isto sa teraz správajú problémy, ktoré spôsobila nielen, ale aj Matovičova vláda. Už nám neostáva nič iné, len sa urýchlene začať pripravovať na náraz a následnú potopu, z ktorej sa budeme spamätávať veľmi dlho.
Máme núdzový stav.

Okrem toho, že je to ideálny stav na rabovanie verejných financií, nakoľko je všeobecne možné beztrestne obchádzať verejné obstarávania vo všetkom a že sa tak deje, to je snáď jasné každému z nás. Nezmyselne rozhajdákať cca 2 miliardy eur zo štátneho rozpočtu bez štandardnej verejnej súťaže je viac ako do očí bijúce (www.crz.gov.sk).

Nápadné prepojenia premiérových poradcov s farmafirmami a vakcináciou, sú šokujúce
Prepojenia ľudí, ktorí pôsobia alebo pôsobili v pandemickej komisii ako poradcovia premiéra s farmafirmami sú až šokujúco nápadné. Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


Ďalším špecifikom núdzového stavu je možnosť vyhlásenia napr. hospodárskej mobilizácie. To znamená, že vláda môže akémukoľvek hospodárskemu subjektu nariadiť prednostnú produkciu pre potreby štátu a v záujme ochrany obyvateľstva. Na etapu č. 1 celoplošného testovania sme zbytočne vyhodili 100 miliónov eur a ďalšie desiatky až stovky miliónov eur chce Matovič vyhodiť na ďalšie a ďalšie celoplošné testovania. O spôsobe nákupu a od akej firmy sa nakupovalo, to preveria hádam príslušné orgány.

Ak by sme však balík peňazí vyhodených len na prvú etapu testovania použili na výstavbu nových nemocníc, tak by sme postavili 2 špičkové a vzhľadom na núdzový stav sme mohli hospodárskou mobilizáciou nariadiť stavebníkom bezodkladne začať s ich výstavbou s pracovným nasadením 24/7 s výnimkou nevyhnutných technologických prestávok a kľudne mohli pomáhať aj vojaci.

Načo je potrebný núdzový stav? Počas neho rozdala vláda zákazky za 2,1 miliardy EUR
Poslanec Tomáš Taraba upozorňuje, že vláda využíva núdzový stav na priame zadávanie zákaziek. Suma, ktorá bola týmto spôsobom preinvestovaná, ide do závratných výšok. Čítať ďalej
22 | 11 | 2020 | Petra Demková


Môj hrubý odhad je, že do pár mesiacov by sme nové nemocnice mali k dispozícii. Toto by malo zmysel, namiesto vyhadzovania peňazí na jednorazové špajličky do nosa, ktoré sú súčasťou hračkárskych antigénových testov za 4 eurá/ks.

P.S.: Raz hádam táto potopa po tsunami opadne, apokalypsa pominie a my ako národ sa poučíme, že nestačí voliť akúkoľvek zmenu. Je potrebná zmena, ale najbližšie voľby to už musí byť zmena odborná, ktorá nás vyvedie z krízy.

Blaha naložil vláde. Rušia sociálny štát a inšpirujú sa pritom polofašistami
Matovič to vraj dáva na Pinocheta. Uviedol poslanec Ľuboš Blaha počas tlačovej konferencie strany SMER. Za pár mesiacom sa mu vraj podarilo premeniť sociálny štát, ktorý oni budovali, na neoliberálny štát. "Ak sa chcú inšpirovať polofašistickými... Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | Michal Filek