Jankovská sa na NAKA priznala k trestnej činnosti (AKTUALIZOVANÉ)
25 | 11 | 2020 I tasr

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská sa v stredu pred vyšetrovateľom NAKA priznala k svojej trestnej činnosti.


V prestávke výsluchu to uviedol jej obhajca Peter Erdős, podľa ktoré rozsiahlo vypovedala k skutkom, ktoré sú jej kladené za vinu.

„Vypovedá, priznala sa k tomu a uviedla tie skutočnosti tak, ako ich ona vnímala a ako ona konala. Nespochybňujem to, že sa priznala. Priznala sa k svojej trestnej činnosti, vypovedala dosť rozsialo k tomu a k tým skutkom, ktoré sú jej kladené za vinu a uviedla všetky okolnosti, ktoré sú jej známe o tom, ako sa tieto skutky stali,“  povedal Erdős.

Ako uviedol, jeho klientka jednoznačne popísala skutočnosti, ktoré sa jej kladú za vinu. „Jasne popísala to, čo ona mala spraviť. To znamená, že je veľa vecí, ktoré sú napísané v uznesení o vznesení obvinenia, ale ktoré sa tak nestali,“ zdôraznil Erdős.

Jankovská prelomila mlčanie! Spoza mreží natrela exministra Žigu
Bývalá štátna tajomníčka je zrejme najdlhšie zadržanou vysoko postavenou, ktorá skončila v rukách NAKA. Hoci vo väzbe už držala aj hladovku a naznačila, že by chcel s políciou spolupracovať, svoje mlčanie prelomila až teraz. Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Spontánna výpoveď Moniky J. sa podľa jej advokáta už skončila, nasledovať budú otázky vyšetrovateľov. Výsluch sa tak môže skončiť až neskoro popoludní. Podľa Erdősa nie je vylúčené, že bude pokračovať aj vo štvrtok.

„Moja klientka využila svoje právo a vypovedá. Po skončení dnešného výsluchu sa vyjadrím jasne k tomu, čo odznelo v rámci jej výsluchu. Samozrejme, nechcem tu viesť „on-line prenos“ k tomu, čo vypovedá. Môžem potvrdiť, že sa rozhodla vypovedať a bližšie poskytnem neskôr tie informácie, ktoré budem môcť poskytnúť, pretože sme v neverejnom konaní,“ doplnil Erdős.

Monika J. je stíhaná pre korupčné trestné činy. Vo väzbe skončila po policajnej akcii Búrka. Ďalšie obvinenia jej pribudli po akcii Víchrica.

Jankovská opäť vypovedá na NAKA. Koho "práskne" tentoraz?
Bývalý štátna tajomníčka dlho držala bobríka mlčania, ba odhodlala sa aj k hladovke. Napokon sa ale predsa len rozhodla s políciou spolupracovať. Dnes je opäť na NAKA kde vypovedá, a tak je na mieste otázka, kto skončí v rukách zákona... Čítať ďalej
25 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.