Poriadne si zavaril: Trestné oznámenie na premiéra(?!) za jeho status
24 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Toto už zrejme vážne prehnal. Status Igora Matoviča na verejnej sieti, na ktorej je fotografia hákového kríža zo sviečok poriadne nahnevali niektorých ľudí, ba asistent poslanca Rašiho dokonca podal v tejto súvislosti aj trestné oznámenie.


Spomínaným statusom s fotografiou hákového kríža, ktorý premiér Matovič zverejnil na svojom oficiálnom profile na facebooku sa má zaoberať polícia. A to preto, že za to podal Martin Dvořák, asistent nezaradeného poslanca Národnej rady Richarda Rašiho ho strany Hlas-SD, trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, informuje portál cas.sk.
Polícia, zatiaľ, žiadne informácie neposkytuje

Autor tohto príspevku sa podľa Dvořáka dopustil trestného činu rozširovania extrémistického materiálu. Jeho podnet sa ale týka aj ľudí, ktorí hákový kríž počas protestov 17. novembra v Bratislave nainštalovali. Status bol zverejnený na premiérovom profile 17. novembra okolo 22.00 h s textom: „Lepší výkričník demokratickému Slovensku ani tí 'slušní ľudia' spred Úradu vlády nemohli zanechať“.

„Zverejnením fotografie hákového kríža na sociálnej sieti na profile predsedu vlády SR, ktorý má ku dňu 18. novembra 2020 o 20.30 h. 258 528 sledovateľov, príspevok zaznamenal viac ako 10 000 reakcií, vyše 2200 komentárov a 695 zdieľaní, takže sa dá predpokladať, že tento príspevok videlo viac ako 200 000 ľudí,“ uvádza Martin Dvořák v podaní na prokuratúru. „K uvedenej veci nie je možné poskytnúť žiadne informácie,“ odpovedal na otázku TASR v súvislosti s trestným oznámením hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.



Analytik Baránek presne opísal, kto boli tí skutoční "mafiáni a fašisti" na proteste
V utorok vyšli do ulíc protestovať tisícky ľudí. Niektoré médiá ale informovali o tom, že ich bolo len pár stoviek. Niektorí vládni predstavitelia, vrátene premiéra Igora Matoviča, ešte pre protestom uviedli, že sa ho zúčastnia iba fašisti, mafiáni... Čítať ďalej
18 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič