Matovič chce do Vianoc urobiť ďalších osem miliónov testov!
24 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Premiér je testovaním zrejme dokonale posadnutý, pretože kade chodí nič iné nespomína. A jeho množstvá testov sa neustále zvyšujú. Odporcov plošného testovania vôbec neberie do úvahy a kto sa mu postaví čo i len myšlienkovo na odpor, ihneď je minimálne triedny nepriateľ.


Do neskorých hodín včera rokoval Ústredný krízový štáb, lenže ani po dlhých hodinách rokovania sa o nových opatreniach proti COVID-19 ešte nedospel k záveru. Konečný verdikt by mal padnúť dnes, najneskôr zajtra, informuje portál 1.pluska.sk.

Chce nás utestovať?

Igor Matovič je presvedčený, že celoplošnému testovaniu sa nevyhneme. A to aj napriek tomu, že Ústredný krízový štáb a na ňom prítomní odborníci aj politici sa na plošnom testovaní zatiaľ nedohodli. . „Rôzne zložky štátu, ktoré sa budú podieľať na plánovaní, majú prísť do stredy s presným návrhom ako zrealizovať osem miliónov testov v priebehu troch decembrových víkendov,“ prezradil po zasadnutí premiér Igor Matovič svoje plány s testovaním. Premiér tiež povedal, že testovanie zohľadní aj počasie vonku, lebo na viacerých miestach Slovenska už mrzne. Prvé testovanie by sa malo týkať celého Slovenska, ďalšie kolá už len v najviac postihnutých oblastiach.
Do škôl pôjdu niektorí žiaci možno už pred Vianocami

Štáb tiež diskutoval o otváraní škôl. Tie by sa zatiaľ otvárať nemali, pretože kĺzavý medián nie je na hranici 750 prípadov denne. Matovič však uviedol, že na Ústredný krízový štáb prišiel s vlastným plánom, ktorý by deti mohol dostať do škôl už skôr - na posledné dva týždne pred prázdninami. Jeho návrh sa má predbežne týkať druhého stupňa aj stredných škôl, uvádza v závere portál cas.sk.

Matovičove najnovšie testovanie, vedie ľudí spontánne k ďalšiemu celoštátnemu protestu
Vláda Igora Matoviča plánuje nakúpiť ďalších 16 miliónov nepresných antigénových testov, ktorými chce opäť prestesovať celé Slovensko a to aj napriek tomu, že už aj EÚ také niečo neodporúča. Zdá sa teda, že Matovič a spol. sa z protestu 17.... Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Gabriel Matta