Tyson opäť v ringu: Bol najmladším šampiónom, stane sa aj tým najstarším?
23 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

V nedeľu to bolo presne 34 rokov od chvíle, kedy sa stal legendárny Mike Tyson (50-6, 44 KO) najmladším šampiónom ťažkej váhy všetkých čias. Vlani v tomto čase si ešte užíval pohody na svojom marihuanovom ranči. Dnes je na štarte možno aj druhej kariéry, píše portál Lidovky.cz.


Bol to začiatok cesty za pozíciou nespochybniteľného šampióna ťažkej váhy, ktorú vtedy uznávali tri veľké organizácie - WBC, WBA a IBF. Išlo o ďalší zápis do histórie pre čerstvo dvadsaťročného dravca z Brownsville.

A bolo to aj na veľmi dlhú dobu posledný krát, čo bol plat Mika Tysona menší ako u jeho súpera. Berbick, posledný z premožiteľov starnúcej legendy Muhammada Aliho (aj preto ho Tyson chcel na ceste za slávou poraziť ako prvého zo šampiónov), zinkasoval za svoj slávny "tanec" 2,1 miliónov dolárov, jeho vyzývateľ si prišiel na 1,5 miliónov dolárov.

Mike Tyson odhalil svetu, ako podvádzal pri dopingových testoch
Svet už vie, prečo legendárny Mike Tyson išiel do každého ringu s umelým "dildom". To všetko preto, aby sa nenechal chytiť pri dopingu. 56-ročný boxer vo svojom podcaste Hotboxin prezradil, ako podvádzal dopingové kontroly tým, že chodil do ringu s... Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


Hoci bol Bebrick jasným favoritom. Väčšina z 9000 divákov v hoteli Hilton v Las Vegas prišla práve na mladého Mikea.

Až prekvapivo pokojný a rozvážny "Železný Mike" od začiatku nedal vtedajšiemu šampiónovi, ktorý do tej doby vyhral 31 z 36 zápasov, vôbec žiadnu šancu. Od začiatku dominoval a už v prvom kole bol Berbick blízko počítania.

To neprišlo, avšak v druhej trojminútovke už bolo rozhodnuté. Berbick išiel k zemi hneď v úvode kola a po dvoch a pol minútach padol znova. Snažil sa vstať, avšak jeho nohy boli proti.

"Myslíš, že by sa to Cusovi páčilo?" Usmieval sa oslavujúci Tyson na svojho trénera Kevina Rooneyho. Cusom myslel svojho poručníka a trénera Cusa D'Amata, ktorý rok pred týmto súbojom zomrel.

Madonna, U2, Lady Gaga či Mike Tyson majú veľký problém
Hekeri získali osobné informácie a zmluvy s klientmi významnej právnickej kancelárie, ktorú využívajú mnohé celebrity. Čítať ďalej
12 | 05 | 2020 | SITA


Tyson sa stal v 20 rokoch, 4 mesiacoch a 22 dňoch najmladším šampiónom ťažkej váhy všetkých čias. Predchádzajúci držiteľ tejto pocty? Floyd Patterson (21 rokov a 11 mesiacov), ktorého kariéru riadil taktiež osobitý D'Amato.

"Bol to môj najlepší doterajší zápas. Bolo to neskutočne intenzívne, od začiatku som išiel po krvi. Nechcel som sa biť, len som si šiel pre to, čo som chcel. Vedel som, že nemôžem prehrať," prehovoril pre novinárov mladík, ktorý slávil 28. víťazstvo kariéry. Hneď 26 z nich ukončil pred limitom. Jeho následná vláda nad ťažkou váhou trvala takmer štyri roky.

Mimochodom, slávna Tysonova noc v novembri 1986 ponúka ešte viac zaujímavostí. Berbick, jamajský rodák a reprezentant svojej krajiny na OH 1976 v Montreale, prehral v kariére jedenásťkrát, a pred limitom len dvakrát - s Tysonom a o sedem rokov predtým aj s Bernardom Mercadom.



A hlavne, hoci divoký životný štýl patril skôr k jeho premožiteľovi, práve on zomrel 28. októbra 2006 násilnou smrťou, keď ho doma v Norwichi na Jamajke ubil oceľovou tyčou neznámy útočník pri modlitbe v kostole. Neskôr sa ukázalo, že za vraždou stál spolu s ďalšími komplicmi jeho dvadsaťročný synovec Harold, ktorý dostal doživotie.

Za to Tyson, ktorý sa sám priznal k tomu, že neveril, že sa niekedy dožije 40. narodenín, sa tento víkend predstaví po pätnásťročnej pauze opäť v ringu! Pri "exhibícii" na osem dvojminútových kôl zmeria sily s ďalšou legendou, Royom Jonesom Jr..

Vo 54 rokoch sa Tyson rozhodol vrátiť kvôli pomoci postihnutým pandémiou koronavírusu. Spomenul si na svoje slová z noci 22. novembra 1986, ktoré vtedy taktiež zazneli smerom k Rooneymu: "Teraz som najmladší majster sveta. A tiež budem raz tým najstarším."

Tento primát patrí dnes už 71-ročnému velikánovi, Georgeovi Foremanovi, ktorý v roku 1995 výhrou nad Michaelom Moorerom vybojoval pás majstra sveta v ťažkej váhe vo veku 46 rokov.

Brazílsky MMA zápasník Silva: Chcel som sa zabiť, teraz umlátim Vémolu v druhom kole!
Brazílsky zápasník Leandro Silva pred časom vyzval na zápas Karlosa Vémolu skrz Instagram. Je mu úplne jedno, že český MMA bojovník je úplne iná váhová kategória. "Váha nie je všetko, verím, že ho porazím technickým knokautom v druhom kole," cituje... Čítať ďalej
09 | 11 | 2020 | Timotej Dudka