Sulík sa opäť stavia na zadné, SaS nepodporí testovanie. Aká bude odveta Matoviča?
23 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

A zasa bude oheň na streche. Minister hospodárstva Richard Sulík totiž avizuje, že jeho SaS nepodporí premiérom navrhované ďalšie celoplošné testovanie.


Richard Sulík a jeho Sloboda a Solidarita nepodporí ďalšie kolo celoplošného testovania v takej podobe ako ho navrhuje premiér Matovič. Liberáli však, podľa slov svojho šéfa, plne podporujú testovanie iba v najviac postihnutých oblastiach, informuje portál cas.sk.
Sulík vyhlásil: „Nerobme to hlava, nehlava!“

Richard Sulík si myslí, že testovanie by malo byť robené na základe nejakých dôvodov, malo by mať plán a zámer, pretože inak neprináša výsledky a ide o „vyhodené peniaze“. Doslova vyhlásil: „Nerobme to hlava, nehlava.“ SaS vo svojom pandemickom pláne navrhuje, aby sa testovali všetci ľudia s príznakmi, a tiež aby prebiehalo trasovanie a následné testovanie kontaktov. Podľa liberálov by sa malo testovať aj tam, kde je vysoký výskyt ochorenia, v ohniskách, ale aj pred hromadnými akciami. Samostatný režim testovania odporúča Strana a Solidarita na hraničných priechodoch, pre subjekty hospodárskej mobilizácie a kritickej infraštruktúry, ale aj pre veľké podniky, informuje v závere portál cas.sk.

Premiér poslal Sulíka so svojim pandemickým plánom do... inej krajiny!
Ak koaličná strana SaS príde s vlastným pandemickým plánom, premiér Igor Matovič (OĽANO) odporúča, aby ho ponúkla krajine, ktorá plán vypracovaný ešte nemá. Matovič deklaruje, že Slovensko v rámci pandémie nového koronavírusu postupuje podľa... Čítať ďalej
18 | 11 | 2020 | Michal Filek/TASR