Pokračuje proces so starostom a jeho synom obvinenými z viacerých vrážd
23 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Starosta Dolného Chotára a jeho syn sa spolu s údajnými vrahmi opäť postavia pred súd, ktorý rozhoduje o ich vine v prípadoch objednávky si viacerých vrážd. Na procese vystúpia ďalší svedkovia. Všíma si čas.sk.


Proces so starostom Dolného Chotára Františkom Dorom a spol., ktorí čelia obžalobe z viacerých vrážd, pokračuje pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku výpoveďami ďalších svedkov, píše portál cas.sk.
Vraždili pri vykopanom hrobe uškrtením obete

Pokračovanie pojednávania je naplánované aj na zajtra, pretože na každý deň by mali vypovedať dvaja svedkovia. Doteraz, okrem čítania listinných dôkazov, vypovedali počas pojednávaní v septembri, októbri a novembri viacerí vysokopostavení a odsúdení členovia gangu sátorovcov, medzi ktorými boli aj Kristián Kádar, Zsolt Nagy či Juraj Bugár alias Bugi. V tejto kauze František Dora, jeho syn František Dora mladší, Ladislav A. a Roland Sz. čelia obžalobe z viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti, ako aj z členstva v skupine sátorovcov.

Vraždy si mal objednávať František Dora starší aby umlčal takzvaných bielych koní. Niektoré ich vrahovia vykonali tak, že zastavili svoje obete pod zámienkou policajnej kontroly, v policajnom prestrojení ich presunuli do priestorov bývalej čárdy, ktorá patrila ďalšiemu členovi skupiny, obeti následne dali na ruky putá, niekoľko hodín ju strážili, a potom presunuli na miesto s vykopaným hrobom. Tam ju usmrtili zaškrtením. Za takýto skutok mali inkasovať vykonávatelia vraždy vtedajšie tri milióny korún (asi 100-tisíc eur). Jedna z týchto vrážd sa mala stať medzi rokmi 2003 a 2004. Gang sátorovcov mal mať na svedomí viac ako 80 ľudských životov, dodáva v závere portál cas.sk.

Krutý spôsob odstránenia nepohodlného svedka. Starosta František Dora ho podhodil mafii
Daňové podvody s hnojivom chcel starosta Dolného Chotára v okrese Galanta František Dora zakryť skutočne netradičným spôsobom. Svojho „bieleho koňa“ podľa portálu aktuality.sk podhodil mafii. Čítať ďalej
26 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.