Blaha moderátorovi: Búchajte si hlavu o stenu a pošlite mi ospravedlnenie
23 | 11 | 2020 I Michal Filek

Poslanec SMER-SD Ľuboš Blaha sa v nedeľu zúčastnil diskusie v RTVS v relácii O 5 minút 12. Neskôr vo svojom statuse na facebooku vypočítal, že moderátor Marek Makara mu skočil do reči presne 50-krát. Vyvstáva tu otázka, komu má verejnoprávna televízia slúžiť. Je normálne, aby moderátor takto diskriminoval opozíciu? 


"Koncesionárske poplatky platíme všetci, takže poprosím pána Makaru z RTVS, aby si teraz sadol na stoličku, pustil si nedeľnú diskusiu zo záznamu, urobil si svoju štatistiku skokov do reči, obúchal si 50-krát hlavu o stenu a poslal mi ospravedlnenie. Ja vopred ďakujem," píše Blaha v statuse. 

Blaha je vraj zvyknutý na neustále skákanie do reči zo strany moderátorov. V nedeľu mu však Makara skočil do reči 50-krát, čo je asi svetový rekord.

Nadácia Zastavme korupciu: Načo nám bude 16 miliónov antigénových testov?
Už nie desať, ale až šestnásť miliónov testov plánuje nakúpiť Igor Matovič pred druhým celoplošným testovaním Slovenska. Nadácia Zastavme korupciu sa pýta: „Na čo nám ich toľko bude?“ Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


"Možno si poviete, že prerušoval aj iných. Nuž – to ale nie je pravda. V prvom vstupe dostala pani Cigániková SaS luxusný priestor s jedným prerušením. Pán Šipoš asi hneval, tak ho pán Makara prerušil v prvom vstupe až 4-krát. A potom išiel Blaha a začali majstrovstvá v skoku do reči – 20-krát. Slovom – dvadsať-krát! V druhom vstupe mi moderátor skočil do reči 9-krát. V treťom vstupe 11-krát, viac nemohol, pretože to mi polku môjho času zobrala prekrikovanie sa s pani Cigánikovou, ktorá mi skočila do reči a uzurpovala si slovo. Nedal som jej ho a pokračoval som. Pol minúty z toho bolo len prekrikovanie. Lebo dáma sa nevie správať."

Na záver relácie moderátor sľúbil, že každý dostaneme priestor. Začal pán Šípoš z OĽaNO. Bez prerušenia si húdol svoje asi dve minúty. Potom išla pani Cigániková zo SaS. Bez prerušenia si húdla svoje asi dve minúty, až kým ju moderátor neupozornil, že už končí relácia a že nie je čas.

"Tak som sa ozval, že aj my ako opozícia predsa musíme dostať priestor. Naveľa-naveľa mi moderátor láskavo umožnil desať sekúnd, medzi ktorými ma stihol ešte 3-krát prerušiť. Poslanec Šutaj-Eštok od odídencov dostal ešte priestor na tri slová a tie ešte potreboval moderátor zglosovať, nech si nerobí kampaň. A bol koniec tejto nekonečne férovej diskusie, ktorú moderátor zvládol na jednotku s hviezdičkou, sťa by ho sama Pavlínka Matovičová platila. Ja sa len tak pýtam: toto je tá objektivita verejnoprávnej televízie?"

Všetkým nám z Matoviča šibne. Zatvorí nás na Vianoce doma?
COVID-19 je u nás trištvrte roka a mnohí ľudia obmedzení s ním spojených majú už plné zuby. Ako sa však zdá, boja so zákerným vírusom má už dosť aj samotný premiér Matovič. Všíma si to portál ereport.sk. Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.