Som rád, že vyšetrujú rozhovor s mojou mamou, tvrdí princ Harry
22 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Britský princ Harry sa pripojil k svojmu bratovi Williamovi a víta snahu objasniť okolnosti, za ktorých v roku 1995 vznikol na stanici BBC slávny, hoci kontroverzný rozhovor s ich matkou, princeznou Dianou, informuje portál Blesk.


BBC začalo okolnosti vzniku rozhovoru vyšetrovať, keď sa objavili podozrenia, že si novinár BBC Martin Bashir interview zaistil podvodne. Princ William vo štvrtok oznámil, že vyšetrovanie je "krokom správnym smerom". Princ Harry podľa jeho blízkych zdrojov vyšetrovanie ostro sleduje.

Rozhovor princeznej Diany v relácii Panorama bol podľa Reuters jedným z určujúcich momentov  sledovaného a búrlivého manželstva Diany s princom Charlesom. Tí v čase vzniku tohto rozhovoru žili odlúčene. Princezná v interview okrem iného pripustila, že sa ich vzťah potýka s neverou a predniesla, že v ňom "boli traja ľudia".

Meghan chce byť Dianou, ale nemali by sa zrovna v láske, tvrdí blízka priateľka Lady Di
Keby sa tie dve stretli v skutočnosti, zrejme by to nebol vrelý vzťah, v ktorom by nevesta rada spočinula v svokrinej náruči. Hoci si Diana (†37) užila v kráľovskej rodine svoje, nikdy by sa k britskej monarchii neotočila chrbtom. Preto by niečo... Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


Odkazovala tým na vzťah Charlesa s jeho vtedajšou milenkou a terajšou manželkou Camillou Parkerovou-Bowlesovou. Dianin brat Charles Spencer však novinára Bashira viní z toho, že si rozhovor s princeznou zaistil pomocou sfalšovaných bankových výpisov a "čírej nepoctivosti".

Bashir, ktorý v BBC dodnes pôsobí, sa podľa stanice zotavuje po operácii srdca a nákaze koronavírusom. K obvineniam sa nevyjadril. BBC kvôli obvineniam začalo vyšetrovanie, ktoré má určiť, ako bol rozhovor zaistený a či Bashiroví nadriadení nezamlčali okolnosti jeho vzniku.

Diana sa s následníkom britského trónu princom Charlesom v roku 1996 rozviedla. Zomrela pri dopravnej nehode 31. augusta 1997 v Paríži vo veku 36 rokov. Limuzína, v ktorej išla so svojím priateľom Dodim Al Fayedom, sa snažila uniknúť fotografom na motocykloch.

Smrť kráľovnej Alžbety? Médiá panovníčku zaživa pochovali
Kráľovná Alžbeta robí všetko možné, aby sa nenakazila novým koronavírusom, ktorý by ju teoreticky mohol pripraviť o život. Napriek tomu sa v týchto dňoch v médiách objavili texty naznačujúce jej úmrtie, informuje portál Stars24. Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Timotej Dudka