Zosnulý Menzel uložený do dvoch urien? Vdova Olga vysvetlila tento bizarný krok
21 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Vdova po legendárnom režisérovi Jiřím Menzelovi († 82), Olga Menzelová (42), prezradila, že telo svojho zosnulého manžela uložila do dvoch urien. Prečo to urobila a čo ju k tomuto neobvyklému kroku viedlo?


Ako píše portál Blesk, Olga Menzelová sa snažila byť po boku svojho umierajúceho manžela Jiřího Menzela, slávneho oscarového režiséra, až do úplného konca. A svojho rozhodnutia neľutuje.

"Bola som šťastná, že po celú tú dobu som s ním mohla byť. Človek sa uberá na nejaký druhý breh, do neznáma, nikto nevieme, kam ideme, ako to tam bude vyzerať, či je koniec, alebo nejaký nový začiatok... Ak mu môže niečo aspoň trochu pomôcť, potom blízkosť druhého, pocit, že práve teraz nie je sám," uviedla vdova.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/11/05/dva-mesiace-po-smrti-jiriho-menzela-%e2%80%a082-vdova-olga-sokuje-mam-rocne-babatko/

Po celú dobu svojho muža utešovala, hovorila mu, nech sa nebojí, a je si istá, že ju stále počul alebo aspoň trochu vnímal. "Potom sme ho umyli, obliekli, vyfúkali mu vlasy. Stále vyzeral veľmi pekne. Vo výraze tváre bolo vidieť, že sa netrápil. A že mohol zostať doma ešte niekoľko hodín po tom, čo duša opustila telo, že som sa o neho mohla postarať, to bolo tak upokojujúce! Každý z nás by to asi tak chcel," dodala.

Na tom, že sa o manželove telo po jeho skone postará, bola dohodnutá aj s pohrebnou službou. "Nikto iný okrem nás, ktorí sme u neho boli v poslednej chvíli, sa ho nedotkol. Tak, ako bol u nás pripravený, tak zo svojho bytu odišiel a za tri dni sa sem zase vrátil. Dievčatá mu namaľovali obrázky a je tu, doma s nami," vysvetlila Menzelová, ktorá má nateraz popol svojho muža pri sebe. Avšak v dvoch urnách.

Na otázku, prečo nie je len v jednej, so smiechom odvetila: "Pretože sa do jednej nevošiel."

https://www.hlavnydennik.sk/2020/09/12/herec-martin-huba-o-zosnulom-menzelovi-%e2%80%a082-jeho-odchod-trval-prilis-dlho/

V skutočnosti je to však tak, že si Menzel údajne sám prial, aby boli jeho pozostatky rozprášené na Malorke. "Pretože ju mal veľmi rád a chodievali sme tam každé leto," objasnila Olga. Lenže zároveň jej muž, ktorý stojí za snímkami Ostro sledované vlaky či Na samote u lesa, svojim najbližším opakovane zdôrazňoval, že s nimi chce "byť navždy" .

A to sa ukázalo ako kameň úrazu. Keby bol jeho popol na známom španielskom ostrove, nie je isté, ako často by sa "za ním" Menzelová s dcérami dostala. A tak sa odhodlala k tomuto zvláštnemu riešeniu. "Pre istotu je v dvoch urnách, aby bol keď tak na Malorke, aj doma."

Šokujúce rodinné tajomstvo zosnulého Menzela odhalené!
Nebol prvý slávny v rodine. Otec oscarového režiséra Jiřího Menzela (†82) bol Josef Menzel (†73), spisovateľ a novinár. Je duchovným otcom hviezdy detských sŕdc minulého storočia Miška Gulôčky. Podľa knižky vznikli v roku 1973 aj slávne Večerníčky... Čítať ďalej
14 | 09 | 2020 | Timotej Dudka


S urnami sa tiež viaže aj jedna mierne bizarná situácia. Keď ich mala ísť Menzelová vyzdvihnúť, prišla pre nich neskoro.

"Nedochvíľnosť je taká moja blbá necnosť. Takže som sa ponáhľala za tým pohrebákom a v duchu som sa Jirkovi ospravedlňovala: Prepáč, Jiřinko, zase pre teba idem neskoro. Potom sme si ho odovzdávali na ulici, pred O2 arénou, pán mi ho priniesol v dvoch igelitkách a vraj či chcem pomôcť. Tak hovorím, že nie, že teraz už Jirku unesiem sama. Jirku by tieto historky určite bavili," usmievala sa smutne.

Priznanie kolegov Karla Gotta: Ako s ním vychádzali?
Karel Gott nebol len populárny spevák, ale aj herec. Strihol si úlohu napríklad v rozprávke Keď draka bolí hlava, a jeho kolegovia prezradili, aké to bolo natáčať s hviezdou takého formátu, píše portál Stars24. Čítať ďalej
20 | 11 | 2020 | Timotej Dudka