Washington manipuluje verejnú mienku a klame medzinárodným partnerom
21 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Tvrdí to vo vyjadreniach svojej vysokej úradníčky ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie.


Ministerstvo zahraničia poukázalo na nepravdivosť neustálych ubezpečovaní zo strany Washingtonu, že protiraketová obrana USA nie je namierená proti Rusku. Nedávne raketové testy USA preukázali nepravdivosť uistení, že globálny systém protiraketovej obrany USA nie je namierený proti Rusku, povedala hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová. Tvrdenie si všimol portál vpk.name.

„Upozornili sme na informácie Agentúry protiraketovej obrany, ktorá podlieha pod vojenské oddelenie Pentagonu o testoch 17. novembra v Tichom oceáne. To otestovalo štart raketových systémov Standard-3 (Standard Missile-3, SM-3 - pozn. red. HD)z námornej platformy na cieľ, napodobňujúci medzikontinentálnu balistickú raketu. Ide o nové potvrdenie nebezpečnej a destabilizujúcej povahy línie protiraketovej obrany Washingtonu, jej zjavnej protiruskej orientácie, “ uviedla na brífingu Zacharová.

Ruské rakety Zirkon zničia každý hladinový cieľ bez šance na obrannú reakciu (VIDEO)
Ruská protilodná strela, na ktorú neexistuje protizbraň, vysokonadzvuková raketa, odpaľovaná z menších a rýchlych fregát, radikálne zmení pomer síl na hladinách morí a oceánov. Čítať ďalej
14 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


Podľa nej americkí kolegovia už mnoho rokov vedia, že zadržanie ruských ICBM (medzikontinentálne balistické rakety - pozn. red. HD)americkými štandardnými systémami, vrátane tejto námornej modifikácie, je technicky nemožné a že na potlačenie niektorých obmedzených regionálnych hrozieb potrebujú celý globálny systém protiraketovej obrany.

"Súčasné testy však priamo potvrdzujú nepravdivosť amerických záruk, že americká globálna protiraketová obrana nebola namierená proti Rusku. Toto je priamy dôkaz, konkrétny príklad toho, ako Washington manipuloval verejnú mienku, klamal medzinárodným partnerom a svoje kroky na medzinárodnej scéne zdôvodňoval absolútne vykonštruovanými zámienkami," povedala hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová.

Ruské elektromagnetické zbrane by mali vedieť „vypnúť“ nielen rakety ale i satelity
Ruský elektromagnetický pulzný genrátor (EMP) dokáže podľa predbežných skúšok vyradiť z prevádzky elektroniku v okruhu 400 kilometrov. Uviedol portál Glas.ru. Čítať ďalej
12 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič