Dvojvražda na Považí má desivé rodinné rozuzlenie
21 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Dvaja mŕtvi dospelí a dve tínedžerky, o ktoré sa po vražde ich otca bude musieť niekto postarať. Desivé je i zistenie, že o život ich najbližších sa postaral vlastný príbuzný!


Slovensko si takú hrôzu dlho nepamätá. Všetko sa to vlastne začalo požiarom v rodinnom dome v Mednom, ktoré je časťou Lednických Rovní v okrese Púchov. Požiar vypukol v dome vo štvrtok v skorých ranných hodinách, no to, čo sa v ňom našlo otriaslo celou dedinou, píše portál 1.pluska.sk.
Mŕtve telá našli hasiči pomocou termovízie

V dom sa v čase vypuknutia požiaru nachádzalo päť ľudí. Druh s družkou, dve sestry, tínedžerky a mladý muž, ktorý bol synom mŕtveho muža. Medzi prvými spozoroval horiaci dom vodič linkového autobusu, ktorý uviedol, že asi o 7,15 hod vyložil cestujúcich a pri nastupovaní druhých si všimol dym stúpajúci z okien neďalekého domu. Okamžite zavolal hasičov a na miesto pomerne rýchlo dorazili všetky záchranné zložky. Hasiči pôvodne prišli uhasiť požiar, napokon z toho ale vzišlo niečo úplne iné, oveľa desivejšie. Záchranári zistili, že partnerom Miroslavovi K. a Janette D. už niet pomoci. Ich telá našli pomocou termovízie.

V dome boli okrem nich boli ešte maloleté dievčatá, o ktoré sa po smrti manželky (zomrela prd dvomi rokmi na rakovinu) staral Miroslav a jeho syn Michal z prvého manželstva. Chlapec s ňou teraz žije. Dievčatá previezli do nemocnice v Považskej Bystrici, Michala záchranári ošetrili na mieste, pretože prevoz do nemocnice odmietol.
Požiar mal len maskovať hroznú dvojvraždu

V tomto dome po nafingovanom požiari našli hasiči a polícia dve dobodané mŕtve telá. Zdroj: TV Markíza


Vyšetrovatelia však pri zisťovaní príčiny smrti muža a ženy zistili, že obaja boli zavraždení, a tak si krátko na to prevzala prípad Národná kriminálna agentúra. Polícia totiž zistila, že na telách obetí sa nachádzajú bodnorezné rany a požiar mal len maskovať dvojnásobnú vraždu. Domácich tragédia šokovala a niektorí chcú dievčatám, sirotám pomôcť zbierkou. Prispieť plánuje aj obec, ktorá chce byť deťom všemožne nápomocná. Indície miestnych o tom, že vraždil nevlastný brat sestier sa napokon potvrdili, pretože podľa zdroja blízkeho polícii sa Lukáš, ktorý je ďalším Miroslavovým synom, k spáchaniu činu priznal a rozhodol sa s políciou spolupracovať.

Rodinu domáci veľmi dobre nepoznali, lebo v časti Lednické Rovne-Medné žili len krátko, necelých päť rokov. Mali starší dom, ktorý si postupne opravovali. Nehnuteľnosť patrila práve Lukášovi, ktorý údajne žil v zahraničí, ale on jediný tam mal trvalý pobyt. Jeho nevlastné sestry, Miroslav a jeho družka Janette, tak u neho bývali v podnájme.

Príbuzný dobodal Mira a jeho družku Janette pravdepodobne pred očami dcérok
Desivé skutočnosti sa dostávajú na povrch po požiari, v ktorom našli hasiči v dome dve mŕtve telá. Ako sa vyšetrovaním ukázalo, muža a ženu ešte predtým zavraždili! Čítať ďalej
20 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Chlapec umierajúcej sľúbil, že sa o deti postará

Miestni prezradili, že Miroslavova partnerka sa nesprávala k dievčatám pekne, ba občas sa tak zachoval aj ich otec. Práve toto malo vraj hnevať ich nevlastného brata. Po dedine sa teraz dokonca hovorí, že keď mama sestričiek zomierala, tak chlapec umierajúcej Janette sľúbil, že sa o obe dievčatká postará a bude ich ochraňovať. Televízia JOJ informovala, že noc pred tragédiou mala byť, podľa susedov, v dome bujará zábava.

Otca a nevlastné sestry prišiel navštíviť Lukáš, ktorý žije aj s mamou, prvou manželkou zavraždeného Miroslava vo Švajčiarsku. „Ja som tu včera nebola, neviem čo sa to stalo, boli tu len dve moje sestry a brat zo Švajčiarska,“ uviedla pre TV JOJ rodinná príslušníčka. No a práve Lukáša mali policajti zadržať ako podozrivého v nemocnici, kam prišiel so sestrami.
Dôvodom dvojvraždy bolo zlé správanie sa k deťom

Prípad brutálnej dvojvraždy si prevzali vyšetrovatelia z NAKA. Zdroj: TV JOJ


Hrozný prípad si teda na mieste činu prevzala NAKA, ktorá tragickú udalosť komentuje zatiaľ iba stroho. „Po uhasení požiaru rodinného domu boli nájdené dve nevládne telá s viacerými bodnými a reznými ranami, muža a ženy. Prípad na mieste činu prevzala Národná kriminálna agentúra. Podľa skutočností zistených na mieste spáchal skutok príbuzný z dôvodu zlého správania sa jednej z obetí k svojim maloletým deťom,“ skonštatovala polícia.

Podozrivým z brutálnej dvojvraždy má teda byť Lukáš, ktorého už zadržali. „Podozrivého sme zadržali a aktuálne s ním vykonávame procesné úkony. Aby nedošlo k zmareniu alebo podstatnému sťaženiu vyšetrovania, viac v tejto chvíli nie je možné uviesť,“ povedal podľa portálu 1.pluska.sk v piatok hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka.

Brutálna vražda pred súdom: Oddaľovanie rozsudku či skutočne nové dôkazy?
Vinná alebo nie? Verejnosť sa mohla v piatok trinásteho dozvedieť, či vraždu Tomáša (†16) zo Žiliny spáchala jeho spolužiačka Judita, jeho obhajcovia však predložili nové dôkazy, a tak sa možno rozhodujúce pojednávanie odročilo o... Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Polícia prezradila desivé detaily hrozného činu

Napriek všetkým predpovediam a slovám, ktoré sa šírili dedinou dnes polícia vydala na sociálnej sieti stanovisko, podľa ktorého bol z vraždy obvinený Lukáš K., ktorý ju mal „dokonale“ naplánovať spolu s jedným z maloletých dievčat a požiarom mali iba zakryť brutálny čin.

„Vyšetrovaním sme zistili, že obvinený mal vraždu spolu s jednou z maloletých vopred naplánovať. Motívom mala byť pomsta za zlé správanie sa k deťom. Plán bol taký, že k usmrteniu dôjde v spánku, čo sa aj stalo. Na zakrytie činu mali podpáliť dom. Deti mali byť vyvedené mimo objekt, aby zhoreli len telá a zničili sa dôkazy o vražde. S požiarom mu jedna s maloletých mala pomáhať, na jeho podpálenie mala po dome rozliať látku, ktorá mala podporiť horenie,“ píše polícia vo svojom príspevku na sociálnej sieti.



Spoveď exmilenky obžalovaného vraha. Zabil jej partnera a potom s ňou mal sex
Neuveriteľná krutosť, z ktorej naskakujú zimomriavky, sprevádza obvineného Miroslava L., ktorý mal podľa obžaloby zavraždiť až troch ľudí. Jeho bývalá partnerka o niektorých jeho zvrátených činoch vypovedala na súde. Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.