Chmelár: Kto ešte verí, že Matovičove plošné manévre boli úspešné, nech sa dá vyšetriť
20 | 11 | 2020 I Michal Filek

Publicista Eduard Chmelár upozorňuje, že vláda klame o skutočnom stave pandémie na Slovensku. Je presvedčený, že nám v krátkom čase hrozí kolaps zdravotnej starostlivosti. Vo svojom najnovšom statuse na facebooku volá po okamžitom odstavení vlády Igora Matoviča od moci. 


"Už viackrát som upozorňoval na to, že Igor Matovič ešte nemal tlačovku, na ktorej by neklamal alebo nezavádzal. Môžete sa z neho smiať, môžete na neho hromžiť, tentoraz však ide o niečo skutočne vážne. Mám dôkazy, že vláda Slovenskej republiky nehovorí pravdu o skutočnom stave problému a hrozí kolaps zdravotnej starostlivosti," píše Chmelár.

Ďalej uvádza, že Univerzitná nemocnica v Bratislave volá o pomoc. Už dva týždne prakticky neoperujú (riešia len akútne život ohrozujúce stavy), zápasia s nedostatkom zdravotníkov, s nedostatkom lôžok a situácia je dramaticky vážna. "Viaceré zdroje z Univerzitnej nemocnice mi potvrdili, že minister zdravotníctva dnes (streda 19. 11.) na tlačovej konferencii sprosto klamal, keď tvrdil, že nič sa nedeje. Na problém upozornili Bezpečnostnú radu Bratislavského kraja i Pandemickú komisiu. Dostalo sa im z ministerstva zdravotníctva iba vyhrážok, aby mlčali. Treba zdôrazniť, že vyhrážky sú permanentnou súčasťou práce Igora Matoviča a jeho poskokov. Keď epidemiológovia s niečím nesúhlasia, vyhráža sa im, že ich urobí zodpovedných za mŕtvych, zastrašuje, manipuluje."

Slovenskí odborníci varujú: Situácia s COVID-19 sa bude ešte zhoršovať!
Svet trápi pandémia koronavírusu už rok, na Slovensku s ňou bojujeme už osem mesiacov a zdá sa, že boj s COVID-19 tak skoro nevyhráme. Čítať ďalej
20 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Chmelár uvádza, že navonok sa šíri propaganda, ako si vedieme skvele, ale za týmito sfalšovanými informáciami stoja neúprosné fakty. "Tri týždne po celoplošnom testovaní je podiel pozitívnych 21 %. Týmito číslami sa však nechvália, zavádzajú, že situácia sa zlepšuje, no jedným dychom dnes premiér ohlásil ďalšie celoštátne testovanie. Kto ešte verí, že Matovičove celoštátne manévre boli megaúspešné a že sme vzorom pre celý svet, mal by sa nechať vyšetriť. Matovič klamal, samozrejme, aj o tom, že Rakúsko sa vydalo slovenskou cestou. Testovanie tam bude dobrovoľné, lebo naši západní susedia ešte vedia, čo je to právny štát."

Fakty sú, podľa Chmelára, takéto: Univerzitná nemocnica Bratislava eviduje v rámci svojich piatich nemocníc 88 pozitívne testovaných zdravotníkov – lekárov, sestier, ošetrovateľov. Ministerstvo zdravotníctva problém nevidí a tvrdí, že poskytovanie zdravotnej starostlivosti nie je ohrozené. Dokázateľne hrubo klame. Keďže prestalo zverejňovať štatistiky úmrtí na iné ochorenia, je viac ako pravdepodobné, že ľudia budú vo zvýšenej miere umierať na iné diagnózy ako koronavírus. Nehovoriac o tom, že odklad operácií pri niektorých diagnózach výrazne zhoršuje stav pacienta. A ak počet pozitívnych pacientov na covid porastie, nebudú nemocnice poskytovať takmer žiadnu zdravotnú starostlivosť.

Šokujúce slová mladého primára: Toto sa bude Matovičovi čítať ťažko
Pohľad na naše zdravotníctvo počas pandémie koronavírusu napísal na verejnú sieť primár z považskobystrickej nemocnice. Jeho slová sa však premiérovi Matovičovi zrejme ľahko čítať nebudú. Napísal portál 1.pluska.sk. Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Situácia sa vraj mení dramatickejšie ako Matovičove názory. "Je v najvyššom verejnom záujme odstaviť Igora Matoviča od moci. Nie však tak, ako si to predstavovali predvčerom ľudia na uliciach. Robertovi Ficovi stíska zadok od strachu (preto potrebuje odviesť pozornosť od kriminalizácie jeho ľudí) a Peter Pellegrini robí len gestá na efekt, ktoré nemajú šancu na úspech. O deštruktívnej časti opozície ani nehovoriac. Emócie nám nepomôžu. Potrebujeme vypracovať s chladnou hlavou plán a súbor reálnych požiadaviek."

Podľa župana Drobu hrozí kolaps zdravotníctva v kraji
Ak v rámci boja proti novému koronavírusu neurobíme nič, hrozí reálny kolaps zdravotníckeho systému v Bratislavskom kraji. Vyhlásil to predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba po stredajšom rokovaní bezpečnostnej rady kraja, ktorá... Čítať ďalej
18 | 11 | 2020 | tasr