Mal by to vzdať a nebyť trápny, hodnotí Trumpa prezident Zeman
19 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Podľa českého prezidenta Miloša Zemana by mal bývalý šéf Bieleho domu Donald Trump uznať porážku a nechať priestor v úrade Bidenovi. "Bolo by rozumnejšie to vzdať, nebyť trápny a umožniť novému prezidentovi ujať sa funkcie," povedal Zeman na adresu Trumpa, informuje portál iDnes.


Zemana prekvapilo, že víťazstvo Bidena vyhlásili médiá a nie komisia. "A nie, ako je to napríklad v kultivovanejšej krajine, to je v Českej republike, volebná komisia," uviedol.

"Avšak nech je volebná legislatíva akákoľvek, je tam možné urobiť určitý počet krokov, či už ide o prepočítanie hlasov tam, kde bol rozdiel minimálny, alebo obrátenie sa na súd. Sám sa domnievam, že by bolo ďaleko rozumnejšie to vzdať, nebyť trápny a umožniť novému prezidentovi, aby sa ujal svojej funkcie," povedal Zeman.

Zemanovi operovali zlomenú ruku. Zostáva v nemocnici a mení program
Prezident Miloš Zeman si v utorok večer zlomil ruku a podstúpil operáciu v pražskej nemocnici. „Operácia prebehla štandardným spôsobom a teraz je pán prezident v štandardnej pooperačnej starostlivosti,“ napísal pre iDnes.cz hovorca Jiří Ovčáček.... Čítať ďalej
26 | 08 | 2020 | Timotej Dudka


Český prezident rovnako ako väčšina zahraničných štátnikov zablahoželala Bidenovi k zvoleniu do čela Spojených štátov v sobotu 7. novembra po tom, čo jeho víťazstvo oznámili na základe prognóz získaných hlasov všetky hlavné médiá v USA.

Zeman v blahoprajnom liste uviedol, že americkí voliči vyjadrili vôľu k zmene a ocenili služby, ktoré občanom Spojených štátov Biden priniesol v minulosti. Veria v spoluprácu, nie ekonomickej reštrikcii USA voči Európe, s ktorými dlhodobo a hlboko nesúhlasí.

Aj ďalší českí politici od novej administratívy očakávajú utužovanie česko-amerických vzťahov a transatlantickej spolupráce.

Daniel Landa sa naštval na Miloša Zemana: Na hrad poslal ostrý odkaz, pridal sa aj Hrušínský
Prezident Miloš Zeman naozaj rozvíril vody českého šoubiznisu! Svojimi slovami o hladných umelcoch zdvihol zo stoličky aj speváka Daniela Landu. Ten hlave štátu poslal veľmi ostrý odkaz, informuje portál Stars24. Čítať ďalej
14 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


Zeman teraz uviedol, že je potrebné počkať minimálne pol roka s hodnotením toho, ako sa politika nového prezidenta a jeho vlády prejaví na vzťahoch s Českou republikou. "Nie vždy to, čo hovoríte pred voľbami, je totožné s tým, čo hovoríte a robíte po voľbách," dodal český prezident.

Republikánsky prezident domu Donald Trump stále odmieta uznať porážku v nedávnych voľbách a víťazstvo svojho demokratického súpera Joea Bidena. Argumentuje to údajnými volebnými podvodmi, proti ktorými sa chce brániť prepočítavaním hlasov v niektorých štátoch či spochybnením výsledkov na súdoch.

V Británii to vrie, verejnosť aj mnohí zdravotníci sú proti rúškam aj očkovaniu
Mienkotvorný britský denník Dailymail prichádza s informáciou, že už vyše 300 štátnych zdravotníckych zamestnancov sa prihlásilo k hnutiu proti rúškam a povinnej vakcinácii. Britský minister zdravotníctva je zhrozený a vláda chce zasiahnuť proti... Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Petra Demková