Život plný nenávisti a nepochopenia. Princ Charles oslavuje 72. narodeniny
17 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Syn britskej kráľovnej Alžbety II. (94) princ Charles oslavuje 72. narodeniny. Za tie roky si prežil toľko, čo by iní nestihli za viac životov. Od depresívneho detstva a dospievania cez nešťastné manželstvo s princeznou Dianou (†36), až po vyčkávanie na kráľovský trón, píše portál Blesk.


Zlý vzťah s otcom

Celé roky čaká na kráľovský trón, avšak zatiaľ márne. Princ Charles, ktorý oslávil 14. novembra 72. narodeniny, má v rodine prešpikované škandály a asi tie najhoršie životné skúsenosti.

Všetko začalo už pri jeho narodení. Jeho otec princ Philip (99), ako sa roky šušká a ako čoskoro potvrdí aj výpoveď v novej biografii o manželovi kráľovnej Alžbety II., nemal svojho syna od počiatku rád.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/10/08/princezna-diana-%e2%80%a036-ozila-fanusikovia-dokonalu-iluziu-oplakali/

Začalo to už s jeho narodením, vtedy išiel totiž Philip radšej na squash, než aby bol pri narodení svojho syna. A šušká sa aj, že keď ho prvýkrát videl, Charles sa mu zdal natoľko škaredý, že ho prirovnal podobou k tradičnému vianočnému pudingu, ktorý Briti počas sviatkov pripravujú.

Otcovskej opory sa nedočkal ani v čase štúdií. Vtedy ho Philip poslal na internátnu školu Gordonstoun v Škótsku, ktorú princ neskôr prirovnal k zajateckému táboru Colditz z obdobia druhej svetovej vojny. Keď prosil otca, aby mohol školu, kde ho navyše spolužiaci pre jeho urodzený pôvod šikanovali, opustiť, Philip chladne odmietol synovo želanie so slovami, že sa musí pochlapiť a vydržať.

Charlesove vzťahy s otcom, ktorého sa celý život bál a kvôli ktorému je vraj tak uzavretý, sú zložité dodnes.

Princezná Diana a jej život: 10 zaujímavých faktov, ktoré by ste mali vedieť
Lady Diana Spencerová bola ikonou svojej doby. Zmenila svet a presvedčila ženy, že nemusia pochádzať zo zámožných rodín a vyzerať ako topmodelky, aby si ich ľudia vážili. Jej odkaz pretrváva dodnes. Diana mala neskutočne zaujímavý život, ktorý... Čítať ďalej
13 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


Peklo s Dianou  (†36)

Ani v manželstve nenašiel Charles lásku a šťastie. Medzi ním a princeznou Dianou vládla údajne od počiatku nenávisť. Po jej smrti vyšlo najavo mnoho skutočností, ktoré nasvedčujú tomu, že ich vzťah bol od začiatku len formálny a v kútiku duše obaja trpeli, najmä Diana, ktorú Charles ustavične podvádzal s terajšou manželkou Camillou (73).

Mimochodom aj Diana mala milenca, posledným bol Dodi Al-Fayed, s ktorým zomrela v osudný augustový deň roku 1997 v parížskom tuneli pri dodnes nevyjasnenej autonehode. Len rok predtým sa s Charlesom rozviedli a Diana vysúdila 17 miliónov libier.

To pravé súznenie našiel Charles oficiálne až v roku 2005, kedy si vzal už zmienenú Camillu Parker Bowlesovú. Od tej doby sa stále preberajú divoké detaily jeho spolužitia so zosnulou Dianou.

Ty už k nám nepatríš! Kráľovská rodina odmietla položiť veniec v mene Harryho, ten je sklamaný
Princ Harry z tepla luxusnej obývačky stámiliónovej rezidencie v losangeleskej Santa Barbare poslal žiadosť, aby za neho niekto položil veniec k vojnovému pamätníku Cenotaph v Londýne. Odpoveďou bolo, že má smolu! A tak sa vraj teraz vnuk kráľovnej... Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Timotej Dudka


Nekonečné čakanie

V súčasnej dobe sa Charlesove meno skloňuje najmä v súvislosti s koronavírusom, ktorým sa na jar nakazil a po ktorom priznal i následné zdravotné indispozície. Británia však najmä rieši, kedy kráľovná konečne uvoľní miesto a vytúžené žezlo odovzdá práve jemu.

Podľa jedného z expertov na kráľovskú rodinu Roberta Jobsona sa už kráľovná chystá do panovníckeho dôchodku budúci rok, aj keď nie práve s presvedčením. "Myslím si, že nebude chcieť. Lenže sa dostane do bodu, kedy všetku moc prenechá Charlesovi, a ako sa mu potom môže pozrieť do očí a oznámiť mu, že aj tak nebude kráľom?!"

Harry je za "trapáka" kvôli Meghan! Podlý útok na vlastnú rodinu
Hoci vzťah medzi rodičmi princa nebol idylický, bezo sporu sa mu dostalo najlepších škôl a výnimočného rozvoja po všetkých stránkach. Napriek tomu Harry v rozhovore s aktivistkou hnutia Black Lives Matter dokázal vysloviť vetu, že kráľovská výchova... Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Timotej Dudka