"Veľký reset" po Covide? Lídri chcú vybudovať lepšiu spoločnosť
17 | 11 | 2020 I Diana Zaťková
Reč kanadského premiéra Justina Trudeaua, ktorá spopularizovala módne slovné spojenie „veľký reset“, núti tých, ktorí ho odmietali ako konšpiračnú teóriu, aby prehodnotili svoje postoje, konštatuje portál RT.




Výňatok z nedávneho prejavu premiéra Trudeaua, ktorý bol zverejnený v nedeľu, prinútil niektorých ľudí, aby prehodnotili svoj skepticizmus v súvislosti s „veľkým resetom“, o ktorom sa dlho hovorilo, že ide o konšpiračnú teóriu. A to napriek tomu, že ide o názov skutočného manifestu o celosvetovej sociálnej zmene, ktorý napísal Klaus Schwab, riaditeľ Svetového ekonomického fóra.

Sľubujúci „reset“, ktorý je v štádiu príprav, Trudeau rozšíril o záhadný slogan „Build Back Better“, ktorý sa objavil na perách politikov a mimovládnych organizácií po celom svete. Tento prejav, ktorý sa pôvodne vysielal koncom septembra, priniesol prísľub 400 miliónov dolárov na projekty globálnej humanitárnej pomoci.

Z New Yorku utekajú ľudia kvôli Covidu a zvýšenej zločinnosti
Podľa správy portálu Breitbart utieklo z New Yorku za posledných osem mesiacov viac ako 300 000 ľudí z dôvodu stúpajúcej kriminality a pandémie koronavírusu. Čítať ďalej
16 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


„Zlepšiť spätné budovanie znamená poskytnúť podporu tým najzraniteľnejším pri zachovaní našej dynamiky dosiahnutia Agendy 2030 pre trvalo udržateľný rozvoj a ciele udržateľného rozvoja,“ uviedol premiér s odkazom na Agendu OSN 2030, ďalší bete noire konšpirátorov, ktorí veria, že predstavuje plán globálnej totalitnej vlády. Zdá sa, že na "skutočné veci" sa zabudlo a na Googli všetci vyhľadávali iba pojem "veľký reset".

Zatiaľ, čo niektorí veria, že Covid-19 bol rozpútaný zámerne, aby zaviedol veľký reset, iní si myslia, že WEF a vládnuce triedy pandémiu iba využili ako dokonalú príležitosť na presadenie svojho plánu pre populáciu, ktorá by ho pravdepodobne neprijala, ak by mala na výber.

Mnohí sú však opatrní, pokiaľ ide o ponorenie do králičej nory Resetu. Uznali, že aj nezvyčajne veľký počet svetových vodcov a riaditeľov mimovládnych organizácií hovorí podobne. Sloganom kampane zvoleného amerického prezidenta Joea Bidena bolo „Build Back Better“, zatiaľ čo britský premiér Boris Johnson pred mesiacmi oznámil, že jeho krajina využije koronavírus ako príležitosť na „Build Back Better“. Každý teda chce "zlepšiť znovuvybudovanie".

Vedci: Covid-19 bol v Európe dávno pred oficiálnym začiatkom pandémie
16 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Aj napriek Trudeauovým slovám nebol každý presvedčený, že Trudeauov prejav predstavuje niečo zlovestné. V texte svojej knihy „Great Reset“ Schwab vyzýva globálnych vodcov, aby využili príležitosť, ktorú ponúka pandémia Covid-19. Aby prerobili spoločnosť na svoj obraz a vyhlásili, že svet sa „nikdy“ nevráti do normálu - aj keď samotná choroba „nepredstavuje novú existenčnú hrozbu“ pre ľudstvo.

Trudeau, Biden, Johnson a ďalšie mocné osobnosti, ako napríklad aj britský princ Charles, poskytli v posledných mesiacoch podporu programu a vyhlásili, že pandémia Covid-19 predstavuje príležitosť na prebudovanie spoločnosti, ktorá sa ponúka raz za život.

Lockdown zabíja. Hrôzostrašné zvýšenie úmrtí na domáce násilie
16 | 11 | 2020 | Diana Zaťková