Po celom Slovensku sa protestovalo proti vláde Igora Matoviča
17 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

Dnes, 17. novembra, dňa boja za slobodu a demokraciu, vo veľkom vyšli do ulíc slovenských miest mnohí ľudia. Chcú dať najavo, čo si myslia o vláde Igora Matoviča.


Protesty sa uskutočnili v Bratislave a ďalších mestách Slovenska vrátane Košíc, Prešova, Michaloviec, Banskej Bystrice, Popradu či Žiliny. V Bratislave sa uskutočnil protest pred budovou NR SR, pred prezidentským palácom na Námestí slobody, ako aj na Hodžovom námestí





Pred prezidentským palácom sú tisíce ľudí. Skandujú: „Slovensko Slovákom.“ Prichádza sprievod ľudí smerujúci zo železničnej stanice.
Ľudia protestujú aj v Žiline.


Pri ľavom krídle prezidentského paláca sa nachádza oddiel ťažkoodencov, ktorých je približne okolo sto.

Na Hodžovom námestí sa nachádza množstvo ľudí v rozostupoch. Priestor pred prezidentským palácom je takmer celý zaplnený. Ľudia idúci od NR SR sa spojili s davom prichádzajúcim z Petržalky.

Dav ľudí smeruje od železničnej stanice k prezidentskému palácu. Domáci obyvatelia tam prišli privítať „cezpoľných“. Slečna v dave uviedla: „Toto je môj prvý protest.“

Dav pred NR SR sa rozchádza a smeruje k prezidentskému palácu.

Množstvo ľudí sa zišlo aj v Košiciach.


Agentúra SITA informuje, že pred Úradom vlády SR a Prezidentským palácom sa zišlo niekoľko stoviek ľudí, ktorí plánujú protestovať proti vládnym opatreniam v boji proti koronavírusu. Postupne tam prichádzajú aj policajti a ťažkoodenci. Hlavný protest je naplánovaný na 16:00.

Pred Hlavnou stanicou sa zasa vo veľkých skupinách združujú aj Ultras Slovana. Polícia proti nim zatiaľ nezasiahla. Stretnutie pri NR SR je pokojné, zúčastňuje sa ho približne 500 ľudí.

Predseda strany Smer-SD mal krátky príhovor. Jeden účastník vykrikoval, ale dav ho vypískal.

Slováci spievajú hymnu Slovenskej republiky. Ľudia prítomní pred NR SR skandujú: „Fico je najlepší.“
protest, NR SR

Bratislava sa už plní, my práve s Lacom Kamenickým vyrážame z mojej kancelárie k soche Alexandra Dubčeka pred parlamentom,“ zverejnil na sociálnej sieti poslanec Smer-SD Ľuboš Blaha. „Na Šafárikovom námestí pred UK v Bratislave sme ako vedenie SNS vzdali hold slobode a demokracii,“ informoval Andrej Danko, predseda SNS.

Ľudia s vlajkami smerujú z mesta na železničnú stanicu, kde je plánovaný zraz o 15.00 h. Ďalšie hlúčiky ľudí idú na hrad. Pri budove Národnej rady SR sa uskutoční o 15.00 h akcia opozičnej strany Smer-SD.

Zhromaždenia v Bratislave: Fico vyzýva ľudí, aby sa nenechali zastrašiť a pridali sa (AKTUALIZOVANÉ 2)
V Bratislave sa koná viacero protestov. Protestné zhromaždenia sa uskutočnili na Hodžovom námestí, námestí SNP a očakávané sú aj pred Úradom vlády SR. Predstavitelia strany SMER-SD sa stretli pred sochou Alexandra Dubčeka na rovnomennom námestí.... Čítať ďalej
17 | 11 | 2020 | Michal Filek