V horiacom dome zomreli štyri detičky. DÔVOD požiaru vás ROZZÚRI!
16 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Jedno príslovie hovorí, že nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch, ale to, čo sa prihodilo štyrom detičkám je hotová tragédia.


Rodinný dom v anglickom Stafforde zničil vlani vo februári požiar, ktorý vypukol pre zle uhasenú cigaretu. Pri hroznej tragédii v ňom zhoreli súrodenci Riley Holt (†8), Keegan Unitt (†6), Tilly Rose Unitt (†4) a Olly Unitt (†3), informuje portál cas.sk.
Cigarety a popol z nich sa nachádzali všade

Ako sa neskôr ukázalo, celú hrôzu spôsobili mama Natalie Unitt a otec Christopher Moulton, ktorí fajčili vo svojej posteli, no jeden zo špakov stále horel a je možné, že spôsobil celú pohromu. Ako píše portál Metro, oheň sa rozšíril po celej miestnosti a následne na chodbu. Rodičia boli zatknutí pre podozrenia zo zabitia kvôli hrubej nedbanlivosti, no pre nedostatok dôkazov ich prepustili.

Kvôli tragickému prípadu bolo k výsluchu privolaných päť svedkov. Medzi nimi sa nachádzal aj vyšetrovateľ Leigh Richards, ktorý vôbec nebol presvedčený o nevine rodičov, pretože okolie bolo podľa jeho slov posiate popolom a ohorky cigariet sa nachádzali prakticky všade. Jeden popolník bol navyše na zemi vedľa postele a ďalší hneď pod ňou. Dom bol doslova zamorený cigaretami. Richards uviedol, že vonku za kuchynským oknom, ich bolo viac ako 100.

Babička s dvomi vnúčatami uhoreli v dome: Zo správy obvinenej tesne pred požiarom behá po chrbte mráz
Ženu z Michiganu obvinili z naozaj ohavného činu. Podľa vyšetrovateľov mala založiť oheň, ktorý zabil matku jej priateľa a dvoch mladých synovcov. Čítať ďalej
03 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Spôsobila vražedný oheň neuhasená cigareta?

Vyšetrovateľ Richards zároveň poukázal na dôležitý fakt, a to že v spálňovom okne našiel cigaretu, ktorá podľa neho nebola dobre zahasená. Po preskúmaní miestnosti našiel na koberci roztopené kúsky skla. Z toho sa nazdáva, že to bol popolník a boli v ňom ďalšie ohorky. „Domnievam sa, že tento požiar bol spôsobený nedbanlivým zaobchádzaním s cigaretami,” povedal Richards. Spis

prípadu bol predložený prokuratúre, ktorá prešetrovala dané udalosti, no podľa nej neexistovali dostatočné dôkazy, aby niekoho z požiaru stíhali.

Christopher Moulton tvrdil, že požiar mohol vypuknúť kvôli bojleru, lenže túto jeho verziu vyšetrovateľ vylúčil. Moulton si pamätá iba to, že sa snažil dostať k deťom, no z horiacej miestnosti vyliezol oknom. Matka Natalie sa zobudila na ťažobu na jej hrudníku, a potom si všimla pekelné plamene. Vyšetrovatelia boli oboznámení aj s tým, že sociálka snúbencov dávnejšie varovala pred fajčením. Varovania si nevzali k srdcu a je možné, že práve to spôsobilo tragédiu, píše v závere portál cas.sk.

Neuveriteľná tragédia: Chlapec zhorel po boku svojho psíka, keď ich zasiahol v dome požiar
Obrovské požiare šíriace sa v štátoch Kalifornia, Oregon a Washington na západe Spojených štátov už majú viac ako tri desiatky obetí. Zaradil sa medzi nich aj 12-ročný chlapec a jeho babička, píše o tragédii NBC News. Čítať ďalej
15 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.