Poslankyňa SAS nerozumie pandemickým opatreniam - nielen ona
16 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Nerozumejú im mnohí, najmä v takých disproporciách, ako napríklad prečo je možné otvoriť kostoly pre najohrozenejšiu skupinu obyvateľstva, ale nemožno sprístupniť školy pre najmenej ohrozených - deti a mládež.


"Testovanie sme podstúpili, aby sa otvorila ekonomika, nie kostoly" - cituje popslankyňa NR SR za SaS Janka Bittó Cigániková v úvode svojho statusu na sociálnej sieti Juraja Drobu, straníckeho kolegu a župana Bratislavského kraja.

Reprofoto statusu Juraja Drobu na sociálnej sieti FB.


Tak sa najskôr pozrime, s čím sa čitateľom zveruje Juraj Droba. Z jeho statusu redakcia HD vybrala tieto myšlienky: "To, čo sa u nás deje, je naozaj desivé. Malí podnikatelia, ktorí si poctivo roky budovali biznis a platili odvody štátu, sú na kolenách. Deti nedostávajú vzdelanie, napriek tomu, že minister školstva má riešenia, ako by sa do škôl vrátiť mohli. Problém asi je, že nie je zo „správnej“ strany. Ešte šťastie, že môžeme ísť aspoň do toho kostola a našou návštevou naplno rozpumpovať ekonomiku. Nerozumiem, prečo sa v zelených okresoch nemôžu otvoriť reštaurácie (pri dodržaní prísnych opatrení) ale kostoly sa môžu otvoriť aj v červených. Nerozumiem, prečo kostol môže byť do polovice naplnený, ale v dvojposchodovom fitku môže byť rovnako 6 ľudí, ako v nejakom malom." Píše Juaj Droba na sociálnej sieti.

Bittó Cigániková to povedala na rovinu: Marek Krajčí nie je schopným ministrom!
Proti niektorým nariadeniam z koaličného OĽaNO nie je už iba predseda SaS Richard Sulík, ale najnovšie aj jeho stranícka kolegyňa Jana Bittó Cigániková. Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Reprofoto statusu poslankyne Janky Bittó Cigánikovej na sociálnej sieti FB.


Ďalej už pokračuje jeho stranícka kolegyňa Cigániková: "Nerozumiem, prečo, keď sme teda vymysleli
“atómovú zbraň, ktorá funguje”, nemôžu ísť deti do škôl. Najmä, ak minister vymyslel a dojednal podrobný plán, ako deti testovať a ochrániť, okamžite lokálne zasahovať v prípade potreby v školách s pomocou samospráv a kompletných odberových tímov, ktoré budú chodiť po školách. Toto všetko mal už Branislav Gröhling - Vzdelanie je budúcnosť krajiny dohodnuté so všetkými dotknutými subjektami."

"Premiér však na Pandemickej komisii podmienil schválenie tohto plánu Sulíkovou poslušnosťou, pod ktorou si predstavuje tichý súhlas s čímkoľvek, čo on vymyslí. Bez akejkoľvek vecnej diskusie. Keď sa pán minister Grohling spýtal, prečo sem ťaháme politiku, veď tu ide o deti a ich vzdelanie, Igor Matovič začal zrazu rozprávať o zachraňovaní životov. A hneď na to otvoril kostoly (s 50 percentnou naplnenosťou), kam chodia najmä dôchodci." Pokračuje poslankyňa, ale to ešte nie je všetko.

Matovič sa chystá rozbiť koalíciu? „Jana Bittó Cigániková je ťažkou lobistkou Penty!“, vahlásil
Pre predsedu SaS Richarda Sulíka sa vyjadrenia predsedu vlády na tlačovej besede zrejme nepočúvali dobre. To, čo premiér vypustil na poslankyňu Bittó-Cigánikovú však prevýšilo všetky očakávania. Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


"Absentuje mi tu logika a spravodlivosť. A niekedy aj zdravý rozum. Konanie pána premiéra a jeho nepochopiteľná neznášanlivosť každého, kto si dovolí bez osobných útokov vyjadriť svoj názor, začína byť v tomto momente nebezpečná. Pán premiér sa takto môže správať len preto, lebo má zatiaľ dostatočnú moc. Oceňujem preto, že nespokojnosť s jeho konaním už začala vyjadrovať aj strana Za ľudí. Je viac ako potrebné vrátiť do rozhodovania vecnosť, argumenty, profesionalitu a zdravý rozum. Toto od nás ľudia očakávajú a SaS to od pána premiéra aj dlhodobo a konzistentne vyžaduje. A v tom je vlastne celý problém." Uzatvára svoj status na sociálnej sieti parlamentná poslankyňa predsedníčka výboru pre zdravotníctvo Janka Bittó Cigániková.

Vlastne, poslankyňa dodáva ešte post-scriptum: " PS: Nemám problém s otvorenými kostolmi, ale so zatvorenými reštauráciami (aby nedochádzalo k zlému výkladu)."

Nechceme platiť farmaceutickým firmám zbytočné milióny eur, upozorňuje Cigániková
Pacienti sa po revízii úhrad liekov nemusia obávať, že by nemali rovnako kvalitnú liečbu, tvrdí poslankyňa SaS. Čítať ďalej
28 | 05 | 2020 | SITA