Mikulec zastrašuje, že na protestoch budú chuligáni a môžu byť aj ozbrojení
16 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

V Bratislave sa v utorok chystajú  protivládne demonštrácie, na ktoré sa okrem niektorých politikov chystajú aj slušní občania, ale i chuligáni. A práve pred nimi varuje minister vnútra, ktorý vraví, že mnohí z nich budú ozbrojení.


Okrem už spomínaných „ozbrojencov“ z radov klubových Ultras a chuligánov minister vnútra Roman Mikulec pripomína aj slušným ľuďom, že stále platí zákaz zhromažďovania sa, takže ich zároveň aj vyzýva, aby účasť na protestoch ešte zvážili, píše portál tvnoviny.sk.
Stále je núdzový stav a platí zákaz zhromažďovania sa

Na utorok 17. novembra je avizovaných niekoľko protestov, a tak Mikulec vyzýva občanov a predstaviteľov opozície, aby rešpektovali núdzový stav a zákaz zhromažďovania sa. Polícia má mať dokonca informácie o tom, že mnohí organizátori zajtrajších akcií plánujú prísť na protesty ozbrojení. „Nemajú žiadnu snahu vyjadriť akýkoľvek názor. Týmto ľuďom ide o to, aby sa pobili, ohrozovali majetok, ohrozovali druhých,“ konštatuje minister vnútra.

Mikulec tiež pripomína, že veľký počet ľudí znamená aj zvýšené riziko šírenia koronavíru a epidemiologickej situácii to teda môže veľmi poškodiť. Okrem toho platí núdzový stav a naďalej i zákaz zhromažďovania sa v skupinách nad šesť osôb. Protestujúci ľudia sú však aj veľkou epidemiologickou hrozbou. „Ak náhodou niekoľko ľudí z protestujúcich ochorie a bude musieť byť v nemocnici, ako sa budú cítiť, ak sa k nim budú lekári správať rovnako ako sa správajú oni? Ak si lekári povedia, že ani nebudú dodržiavať pravidlá?“ pýtal sa, podľa portálu tvnoviny.sk, minister vnútra.

Občania vyzývajú na odpor voči Matovičovej vláde. Naozaj čakajú Slovensko otvorené protesty?
Valí sa to zo všetkých strán. Vyhlásenia, otvorené listy, plamenné výzvy, vrátené vyznamenania… Občania majú plné zuby korony, to sa dá pochopiť. Lenže rovnako majú aj plné zuby Matoviča a jeho spôsobu vládnutia. A to sa dá tiež... Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Aneta Leitmanová