Michalovská a pohraničná polícia v chápadlách mafie
16 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Titulok ako aj text prevzala redakcia HD bez obsahových zmien, natoľko sú publikované fakty mimoriadne závažné.


"V našom Shengenskom priestore dlhé desaťročia existuje sofistikovaný organizovaný zločin, ktorý vpúšťa do priestoru EU nezdanené cigarety, palivá, ale aj drogy, zbrane či ľudské orgány, ktorých majitelia sa stali na ukrajinskej strane darcami za cenu vlastného života." Začína sa článok na portáli michalovskenoviny.sk.


"Utečencom sa hovorí opice." Pokračuje text citovaného portálu. "Colníci neradi vpúšťajú „opice“ na našu stranu v menšom počte… Za kus dostanú 800€. Keď je nutné odkloniť kamerový systém na čiare, potrebujete za večer urobiť aspoň 20 000€. Následne opice putujú natlačené v upravených autách s vystuženým podvozkom do Rakúska. Vodič auta za jedného chudáka dostane 200€."


„Lajo“ Makó lieta v ďalšom probléme. Spájajú ho so zavraždeným mafiánom
Bývalý šéf Finančnej správy Ľudovít Makó sedí už mesiac vo vyšetrovacej väzbe. Mrakov okolo jeho temnej minulosti je stále viac ako dosť a pribúdajú nové o ktorých píšu topky.sk. Čítať ďalej
16 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Ďalší otrasný moment v článku na portáli michalovskenoviny.sk pokračuje vzápätí. "Najlepšie ak je vodič feťák. Vtedy dostáva výplatu v naturáliách. Cez hranicu prechádzajú aj plne naložené kamióny, ktoré majú najvyššie možné povolenia na hladký vstup na Slovensko. Drogy tečú doslova potokom, zbrane sa nepočítajú na kusy ale na tony… Jantár, diamanty, zlato… to všetko dokážete dostať do najbohatšej časti sveta ak oslovíte tých správnych ľudí… Hranica je zdrojom neobmedzeného príjmu pre zorganizovanú časť pohraničnej polície, colnice a KUFSu (Kriminálny úrad finančnej správy - pozn. red. HD). To všetko s požehnaním najvyšších ľudí v Michalovciach, Košiciach a v Bratislave. Obrovský balík peňazí sa nosí priamo do Bratislavy."


Citovaný portál pokračuje a naozaj "reže do živého": "Ak niekto na hranici nezaplatí… tovar sa mu zhabe a vykáže sa pracovný výkon. Chytili sme pašeráka! Kričia nahlas… Ak sa dokáže vykúpiť, chudáka pustia, ale tovar sa nevráti. Následne sa posunie policajným zložkám hlbšie do vnútrozemia, ktorí cigaretami ale aj drogami zamoria svojich dílerov po celom Slovensku… Michalovský okres je zasypaný drogami!"

Odsúdení v mafiánskych kauzách žiadajú obnovu konania
Špecializovaný trestný súd (ŠTS) vytýčil na 28. októbra verejné zasadnutie, na ktorom má rozhodovať o povolení obnovy konania pre odsúdeného Štefana Siničku. Čítať ďalej
01 | 10 | 2020 | SITA


Podľa citovaného zdroja je prepracovaný aj systém "výstrahy". "Ak sa niekto ozve… je umlčaný… podhodia sa mu drogy do auta a následne skončí vo väzbe… Častokrát sa stane, že tajomný muž na motorke hodí takémuto „zradcovi“ do auta v ktorom sedí jeho tehotná žena granát… našťastie je zaistený… Mužom na motorke je človek priamo z polície."

Prax v zaobchádzaní s pašerákmi má v opise článku z citovaného portálu obludné rozmery: "Pritom sa na hranici mocú stovky malých drobných pašerákov, ktorí dlhé roky robia iba cigarety… Policajti ich majú monitorovaných a niekoľko rokov si ich nevšímajú, až jedného dňa im zrátajú koľko za tie roky zarobili a ak im teraz spätne nezaplatia polovicu všetkého čo previezli, skončia vo väzbe… Tí chudáci väčšinou zaplatia… a pochopia, že vlastne celé tie roky pracovali nie pre seba, ale pre policajné zložky, ktoré pracujú pre tých v Bratislave… Pochopili, že sú iba ťažnými koňmi, ktoré žnú úrodu pre štátne zložky… Takto štát „zdaňuje“ aj drobný organizovaný zločin…"

Slovensko je podľa nemeckých médií tiež "mafiánsky štát"
Verdikt nad vraždou Kuciaka je škandál, šok je veľký, realita jasná! Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


Článok vynáša na "svetlo Božie" aj ďalšie tvrdenia: "Na hranici bohatnú okrem spomínaných zložiek aj kamiónové prepravné služby či taxislužby, čo sa nepýtajú čo a koho vozia… Vďaka rozprávkovým peniazom rastú ako huby po daždi chaty, domy či penzióny… Vďaka čomu má ďalšia časť populácie prácu… Naša hranica je vlastne vrcholne sofistikovaná automobilka, ktorá nepotrebuje ani diaľnicu! Diaľnica by vlastne bola tomu všetkému na škodu… priniesla by alternatívu Zemplínu… a ľudia by konečne dostali na výber… vyskočiť z bludného kruhu mafie."

Autor článku tvrdí, že "toto je skutočný dôvod, prečo sa nestavia diaľnica… Slovensko potrebuje chudobný a zbedačený Zemplín… na tú najšpinavšiu robotu… Lebo hranica dokáže svojimi čiernymi peniazmi uplatiť takmer každého. Nie toto nie je konšpiračná teória, ale fakt!"

Marek Boka, vydaveteľ webu michalovskenoviny.sk, má obrovské problémy z toho, že takéto informácie zverejňuje: "My, čo upozorňujeme a reálne dlhodobo bojujeme, sme sledovaní, odpočúvaní a zastrašovaní. Moje auto je dlhodobo hlásené ako kradnuté… hoc som ho kupoval priamo v autosalóne importéra Seat. Miestna mafia a polícia v jednej osobe o mne rozširuje šialenstvá, že mám syna feťáka o ktorého sa nestarám… pritom, žiadneho syna nemám a žijem usporiadaný život. Máme potvrdené od najvyšších politických špičiek, ktorým veríme, že nás naozaj sledovala NAKA… Bohužiaľ ani oni nevedia s tým nič urobiť…"

Mafia dokáže aj koronakrízu využiť vo svoj prospech
Pandémia koronavírusu dáva zločineckým organizáciám príležitosť sústrediť sa na nové zisky. Využívajú oslabenie ekonomiky a snažia sa dostať pod kontrolu firmy, ktoré majú finančné problémy. Čítať ďalej
11 | 05 | 2020 | Slávka Cigáňová


Portál konštatuje: "Zatiaľ čo v Bratislave sa zatvárajú najvyšší predstavitelia polície… a všetci tomu tlieskame… hranica si žije svojim životom… žiaden koronavírus či kríza ju zatiaľ nedokáže ohroziť… Menia sa premiéri, ministri… štátni tajomníci… ku....vy (pozn. - slovo upravila redakcia HD) na ministerstvách, milenky na hranici, kúpení poslanci, ale hranica ostáva…

"Vyzývam preto všetkých slušných policajtov, colníkov, vyšetrovateľov, ale aj pašerákov, čo už melú z posledného, aby sa konečne postavili tomuto zlu verejne… V tichosti a anonymite informovať novinárov a aktivistov nestačí… Ste omnoho silnejší než si myslíte! Vaše svedectvo a výpoveď môžu odseknúť mafii hlavu."

V závere textu článku na portáli michalovskenoviny.sk sa ešte čitateľ dočíta: "Bratislava sa konečne musí rozhodnúť… či Zemplín je, alebo nie je súčasťou Slovenska… Nová vláda musí počúvať silnejúce hlasy zo Zemplína, ktoré kričia po reálnej zmene! Prísť pred voľbami na Zemplín a povedať nám, čo chceme počuť nestačí! Lebo drogy z ďalekej Ázie raz zabijú aj Vaše deti…"

Matovič: Mafia má strach, že by jej Lipšic „išiel po krku“
Podľa Matoviča mafia urobí čokoľvek, aby Lipšica spochybňovala. Čítať ďalej
07 | 05 | 2020 | SITA