Významní investori sa presúvajú od dolára ku zlatu a bitcoinu, upozorňujú ekonómovia
15 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Legendárni investori a analytici varujú pred hroziacim zánikom dolára a hľadajú zaisťovacie stratégie, pričom Bitcoin sa zdá byť dokonalým spôsobom ochrany týchto aktív, tvrdia ekonómovia v najnovšej epizóde Keiserových správ od portálu RT.


V poslednej epizóde Max Keiser a Stacy Herbertová diskutujú o zmene postoja významných finančných investorov k najpopulárnejšej kryptomene, bitcoinu.

Aj keď niektorí stále veria v hodnotu zlata, iní, napríklad správca fondu Ben Miller, sú toho názoru, že Bitcoin sa môže stať oveľa atraktívnejšou možnosťou a môže byť ešte výhodnejší.



"Je zaujímavé, že všetky tieto veľké zbrane skutočne zaujali pozíciu voči americkému doláru," uviedol Max Keiser a ako príklad uviedol Stanleyho Druckenmillera, Raya Dalia a Warrena Buffeta.

"Legendárni investori a analytici z globálneho finančného sveta sa presúvajú od dolára ku zlatu a bitcoinu. V jednej chvíli sa sila doláru už nevráti,“ dodal na záver skúsený ekonóm.

„Už sa začal krvavý masaker“: USA čelia dvojitej recesii, tvrdí skúsený ekonóm
Miera nezamestnanosti minulý mesiac v Spojených štátoch prudko poklesla, pričom počet infikovaných koronavírusom prudko stúpol. Čísla boli dokonca nad očakávania ekonómov, informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Marek Molnár