Mikulec sa vyhráža: Polícia zasiahne proti prípadným utorkovým demonštráciám
15 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

Polícia zasiahne proti demonštrujúcim, ktorí sa v utorok 17. novembra plánujú zúčastniť na ohlásených protestoch. V nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo to povedal minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO)


Zdá sa, že vláda Igora Matoviča má obrovský strach z vlastných občanov, ktorí sa 17. novembra chystajú do ulíc. Pred pár dňami minister vnútra Jaroslav Naď pripustil, že voči demonštrantom bude použitá vojenská polícia.

Pridal sa aj Minister vnútra Roman Mikulec, ktorý hrozí občanom zásahom polície a rozpustením protestov. Mikulec v relácii Na telo na TV Markíza, na otázku moderátora, či sa bude snažiť polícia rozpustiť protesty 17. novembra ešte pred ich začiatkom odpovedal nasledovne: V prvom rade tie protesty pokiaľ sa budú organizovať sú nezákonné, stále platí núdzový stav, zákaz zhromažďovania a polícia má právo takéto protesty rozpustiť.

Na čo sa ho moderátor spýtal: Urobí to? Mikulec: Áno urobí.

17.november: opozícia, ale aj Ultras sa chystajú do ulíc, polícia hlási: Pripravení! Žeby opäť MELA?
V utorok 17. novembra sa opäť chystajú pred Úradom vlády SR, no nielen tam, protesty proti vláde Igora Matoviča. Tie pred mesiacom skončili tvrdým zásahom polície, ako dopadnú tieto? Čítať ďalej
15 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


K protestom sa vyjadril aj poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD). Pripomenul, že kým ešte vo štvrtok Matovič vyplakával, že máme rekordné čísla a Richarda Sulíka, ktorý ho kritizoval, posielal kopať hroby, dnes je situácia iná. „A dnes – všetko je alright, ľudia, radujte sa, množte sa. Je také krásne mať konzistentného premiéra… Ten chlap už nevie, kam z konopí. Problém je len jeden. To, že Matovič otvoril kostoly, bazény a fitká, je len zastierací manéver. V stredu po protestoch zase všetko zavrie. Urobil to len zo strachu a akonáhle prestaneme tlačiť, zase tu spustí teror,“ myslí si opozičný poslanec.

Blaha ešte na záver dodal, že Matovič sa zo všetkého najviac bojí ľudí. „Až sem počuť, ako sa trasie.

„Vládnu nám diletanti!“ netají sa politológ
Na premiéra, ale aj na jeho kabinet sa už dvíha vlna nevôle ľudí, ktorým sa nepáči ich vládnutie, respektíve nielen to, ako zvládajú koronakrízu, ale i to, ako sa k sebe za ostatné dni a týždne správajú. Čítať ďalej
15 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.