U Kováčika hľadajú "kostlivcov" v jeho skrini. Je tam aj Gorila
14 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Pán 61:0, ako ironicky nazývali dnes už bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, ani vo väzbe nemôže pokojne spávať. Na prokuratúre totiž hľadajú jeho záhadne nevyriešené prípady.


Podľa zastupujúceho šéfa špeciálnej prokuratúry Alexandra Biróa totiž existuje podozrenie, že prípadov, ktoré mohol Dušan Kováčik zamiesť pod koberec, môže byť aj viac. Na špeciálnej prokuratúre preto preverujú všetky kauzy, ktoré Dušan Kováčik dozoroval, informuje o tom portál tvnoviny.sk.
Našli spisy, ktoré u neho byť nemali

Zastupujúci šéf špeciálnej prokuratúry Alexander Biró pre TV Markíza potvrdil, že objavili prvý prípad, ktorý mal Kováčik podceniť. Bývalý špeciálny prokurátor skončil najskôr s putami na rukách, potom vo väzbe a napokon sa sám vzdal svojej funkcie, v ktorej mu mnohí vyčítali jeho nečinnosť. Dušana Kováčik, ešte ako špeciálneho prokurátora obvinila NAKA zo závažných trestných činov, a to od korupcie až po založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny.

Ihneď po zadržaní sa začalo aj s analýzou jeho spisov, ktorých u neho našli sto jedenásť. Niektoré z nich, však v jeho kancelárii nemali čo robiť. „Boli tam napríklad spisy, ktoré sa týkali kauzy podozrenia na trestnú činnosť príslušníkov SIS. Nevieme si vysvetliť, čo u neho v kancelárii robil taký spis, ktorý už bol dávno ukončený a mal byť uložený v spisovni,“ krútil hlavou nad nálezom v Kováčikovej kancelárii Alexander Bíró.

Dušan Kováčik ako Pán 61:0 opäť v problémoch. Preveria jeho posledné rozhodnutie! (AKTUALIZOVANÉ)
Mnohých Slovákov šokovalo keď si elitní policajti z NAKA jedného dňa prišli pre špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Pri odkrývaní jeho „práce“ sa však tomu dnes diví iba málokto. Napísali Topky.sk. Najvyšší súd rozhodol, že Kováčik zostáva vo... Čítať ďalej
10 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml./tasr

Kováčik chcel aj USB kľúč z Gorily

„Bohužiaľ, my môžeme vznášať obvinenie len tam, kde máme procesným spôsobom zadovážené dôkazy,“ bránil sa pred časom Kováčik v Národnej rade, kde mal vysvetľovať, prečo nevyriešil ani jednu zo 61 káuz, ktoré dozoroval, a aj preto dostal ironickú prezývku Pán 61:0. Dušan Kováčik mal pridelý aj vo verejnosti veľmi známy spis Gorila. A práve v ňom mu našli ďalšie pochybenie.

„Išlo o USB kľúč, ktorý sa našiel pri domovej prehliadke u pána Kočnera. Viem, že pol roka sa tam nič nedialo,“ dodal Bíro na margo nájdeného USB kľúča, na ktorom mali byť nahrávky z údajného spisu Gorila. To, že sa tento záznam snažil Kováčik získať do svojich rúk spomínal aj Lukáš Kyselica, bývalý šéf vyšetrovacieho tímu Gorila, ktorý mu ho vtedy odmietol odovzdať. Kto teraz dozoruje prípad Gorila zastupujúci šéf špeciálnej prokuratúry neprezradil, uvádza v závere TV Markíza.

Prokurátorov zbavili mlčanlivosti, môžu svedčiť proti Dušanovi Kováčikovi!
Pred pár dňami zadržaný a do vyšetrovacej väzby poslaný Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik si rozhodne nemôže vydýchnuť. Jeho podriadených zbavili mlčanlivosti, takže tí môžu svedčiť proti nemu. Čítať ďalej
27 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.