Asi budeme musieť zrušiť A-tím, varuje hokejový tréner Banskej Bystrice
14 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Posledné roky vládnu hokejovému Slovensku, majú tri tituly za sebou a nebyť minulého prerušeného ročníka, asi by siahali po štvrtom. Aj napriek tomu Banskej Bystrici hrozí zánik. Môže za to nielen šialenstvo okolo pandémie koronavírusu, ale aj neustále sa oddiaľujúca rekonštrukcia štadióna.





"Poviem to úplne otvorene: takýto scenár je skutočne na stole," portál Lidovky.cz, ktorý o veci informuje, cituje prezidenta klubu Juraja Kovala.

Banská Bystrica hrá v tejto sezóne domáce zápasy v neďalekom Zvolene, pretože na tom ich mala začať rekonštrukcia. Pôvodne už v máji, ale termíny sa aj kvôli covidu posúvali a posúvali, a vlastne nie je jasno ani doteraz.

Hamšík nehral nič, Slováci idú na Euro. Čo povedali o postupe?
Slovenskí futbalisti zvíťazili vo štvrtkovom finále play off EURO 2020 v Belfaste nad Severným Írskom 2:1 po predĺžení. Na kontinentálny šampionát sa prebojovali druhýkrát v histórii, v E-skupine budú ich súpermi Poľsko, Švédsko a... Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Michal Filek/TASR


Mesto ako vlastník haly z roku 1956 totiž stále márne čaká na schválenie dotácie od štátu, ktorá v dnešnej ekonomicky napätej dobe neprichádza. Na rekonštrukciu je potrebných takmer 6 miliónov eur.

Trojnásobný šampión je tak nútený trénovať vo vedľajšej B-hale. Skôr ide len o malé klzisko, pretože jeho rozmery zďaleka nezodpovedajú tým hokejovým. A vedeniu banskobystrického klubu dochádza trpezlivosť. Jeho šéf sa začína vyhrážať.

"V malej hale nie sú zodpovedajúce podmienky pre tréning mužov. Najhoršie je, že sa stále nič nedeje. Rekonštrukcia mala byť dávno spustená, ale my máme oprávnené obavy, že vzhľadom na predpokladané trvanie prác nestihneme ani nasledujúci ročník. Poviem to otvorene: nie sme pripravení, aby sme neboli doma," uviedol Koval.

Chára miluje Boston a nemieni sa sťahovať do iného klubu. A nechce pokračovať iba pre historické štatistiky
V budúcej sezóne bude mať Zdeno Chára 44 rokov, ale stále nechce, aby sa pretrhlo jeho dlhoročné puto s hokejovým Bostonom. Slovenský kapitán zostal po vyradení Bruins z play-off bez zmluvy a začalo sa špekulovať o možnom konci jeho kariéry. Lenže... Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | SITA


Podľa plánov majú práce na štadióne trvať 300 dní, pôvodný termín dokončenia bol február 2021. A už teraz je jasné, že aj keby sa začalo s rekonštrukciou v decembri, hotovo bude najskôr koncom októbra budúceho roka.

Klubu situácia vadí aj kvôli tomu, že má kvôli neustálemu dochádzaniu na zápasy do Zvolena zvýšené náklady za cestovanie či prenájom cudzieho štadióna. Hráči pociťujú diskomfort a nielen z ich strany je cítiť neustále sa zvyšujúca frustrácia.

"Neviem si predstaviť, že by sme takto fungovali dve sezóny, už tá jedna je moc," hnevá sa Koval s tým, že už predstaviteľom mesta avizoval, že "štadión možno bude krajší a lepší, ale diváci sa nebudú môcť v extralige na koho pozerať."

Kapitánom HC Košice bude Michal Chovan, pomáhať mu budú Radek Deyl a Tomáš Slovák
Ešte nedávno visel nad HC Košice veľký otáznik v súvislosti s účasťou v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži, aktuálne už "oceliari" majú káder a vo štvrtok zverejnili aj meno kapitána. Bude ním skúsený útočník Michal Chovan. Informuje o tom... Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | SITA


Čo to znamená? Banská Bystrica skrátka pohrozila, že ak ju nebude umožnené v lete plnohodnotne fungovať na mestskom štadióne, ukončí činnosť A-tímu.

"Bol by to pravdepodobne koniec seniorského hokeja. Už teraz máme dosť problémov kvôli pandémii, chýbajú nám príjmy zo vstupného, ​​aj keď sme urobili veľké škrty. Nemáme už silu, ochotu, vôľu ani financie, aby sme pokračovali opäť v provizóriu. Netvorili sme toľko rokov majstrovské tímy, aby sme museli bojovať o záchranu."

Bude zaujímavé sledovať, či tento mediálny nátlak zaberie. Avšak pravdou je, že krátko po zverejnení rozhorčených slov Banská Bystrica prepustila trojicu hokejistov. Či to bolo z ekonomických alebo športových dôvodov, klub neuviedol.

Svetové médiá: "Slovensko ukončilo nádeje Severného Írska"
Ohlasy médií na postup slovenskej futbalovej reprezentácie na ME 2020 po štvrtkovom víťazstve vo finále baráže na pôde Severného Írska 2:1 po predĺžení. Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | tasr